2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nem túl szívderítő információk jöttek az esztergomi Suzuki gyárról. 

A japánban gyártott motorok késése miatt az esztergomi Suzuki-gyárban január 15-től 21-ig felfüggesztik a munkát. A motorok a Vörös-tengeren tapasztalható szállítási problémák miatt nem érkeznek meg időben. Ezért a Suzuki magyarországi gyárában ezen a héten leáll a Vitara és az S-Cross modellek gyártása – írja a Világgazdaság a Reutersre hivatkozva.

A Tesla és a kínai Geely tulajdonában lévő Volvo Car autógyárak a múlt hét második felében jelentették be, hogy felfüggesztik az európai munkát a Vörös-tengeren tapasztalt szállítási problémák miatt.

A Vitara és az S-Cross modellek gyártása fog szünetelni. Fotó: Depositphotos
A Vitara és az S-Cross modellek gyártása fog szünetelni. Fotó: Depositphotos

A Suzuki a Reuters-nek elmondta, hogy a leállást azért kellett elrendelni, mivel a japán gyártású motorok szállítása késik.

Azt is közölték, hogy az Esztergomban található gyárban a tervek szerint január 22-től folytatódik a gyártás.

Frissítés: reagált a Suzuki a leállással kapcsolatos hírekre a Világgazdaságnak. Mint írták, a leállás nagyjából kétezer fő munkáját érinti közvetlenül. A munkavállalók a Magyar Suzukinál havi béres elszámolásban vannak, ami azt jelenti, hogy a munkabérüket akkor is megkapják, ha pihenőnapon vannak. A lap azt is kiderítette, hogy megközelítőleg 650 autó gördül le a gyártósorukról naponta, vagyis az egyhetes leállás 4550 darabos termeléskiesést jelent majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!