Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Szakonyi Péter Szakonyi Péter

Magyar fejlesztésű parkolási rendszer üzemel majd a téli olimpia egyik helyszínén. Az EPS Global Zrt. "okos" parkolási projektjének megvalósításáról az elmúlt hét végén kötöttek szerződést Zhangjiakou városával. Ez már a cég harmadik kínai projektje.

Koncessziós alapon működő okos parkolási rendszert szállít a 2022-es téli olimpia városába az EPS Global Zrt. Zhangjiakou az egyik kiemelt helyszíne a 2022-es téli olimpiai játékoknak. A Pekinggel szomszédos négy és félmilliós város - itt rendezik majd a sí és snowboard versenyeket! - parkolási rendszerének kiépítését az EPS Global saját forrásból finanszírozza, majd 30 évre szóló koncessziós szerződés alapján üzemelteti. A parkolási projekt célja a város centrumában 25 000 közterületi (utcai) parkolóhely és a belváros minden közterületen kívüli parkoló kapacitásának, mint a parkolóházak mélygarázsok egy okos rendszerbe vonása.

Az EPS Globalnak már nagy tapasztalata van a kínai városok parkolási rendszereinek működtetésében, hiszen az elmúlt években két másik településben, a négymilliós Csifengben és a félmilliós Jangcsungban üzemeltetnek hasonló parkolási rendszereket.

Mit jelent okosnak lenni?

A Cityzen néven futó rendszer teljes transzparenciát biztosít az önkormányzatnak, amely online látja a parkolási adatokat, valamint az összes adatot tárolja és egy big data adatelemző és vizualizációs modulon keresztül az önkormányzat a számára fontos adatokból teljesen automatikusan riportokat kap. A városi közlekedés zavartalan üzemeltetése, tervezése és fejlesztése szempontjából is fontos, hogy ezek az információk elérhetők legyenek a Zhangjiakou-i városüzemeltetés és tervezés számára. Az EPS Global szoftverrendszerén túl, az EXIM Exportösztönző Magántőkealap egy másik befektetése is fontos szerepet kap a projektben: a parkolóhelyek foglaltsági és egyéb használati adatait az Asura Technologies Kft élő kameraképet feldolgozó videó analitikai megoldása fogja majd biztosítani.

Az okos parkolási rendszer hozzájáru a városi közlekedés zavartalan üzemeltetéséhez isAz okos parkolási rendszer hozzájáru a városi közlekedés zavartalan üzemeltetéséhez is

Magyar-kínai szövetségben

A frissen aláírt szerződés alapján a projektet az EPS és konzorciumi partnerei, a ZTE ITS Company Limited (ZTE ITS) és a China Communications Construction Company (CCCC) két leányvállalata közösen nyerték el.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.