1p

Az amerikai Apple cég megkezdte legújabb okostelefon modellje, az iPhone 14 gyártását Indiában.

Az Apple hétfői közleménye szerint a gyártás a tajvani Foxconn cég Chennai közelében található üzemében kezdődött meg. A Made in India iPhone14 telefonok már a közeli napokban forgalomba kerülnek Indiában. India az okostelefonok második legnagyobb felvevő piaca a világon Kína után.

Az iPhone 14 a cég új sikerterméke, melynek immár India az egyik legfontosabb piaca. Fotó: Apple
Az iPhone 14 a cég új sikerterméke, melynek immár India az egyik legfontosabb piaca. Fotó: Apple

Az Apple iPhone-jainak nagy részét már régóta Kínában gyártja, de az Egyesült Államok és a kínai kormányzat közötti kapcsolatok megromlása miatt az amerikai cég alternatív gyártási lehetőségeket keres. A J.P. Morgan azzal számol, hogy az év végén az Apple az iPhone 14 okostelefonok 5 százalékát gyártja majd Indiában, és ez az arány 25 százalékra nő 2025-re.

Az 1976-ban alapított Apple iPhone-okat, iPadeket, iMac-eket, MacBookokat és más csúcstechnológiás termékeket gyárt. A vállalat az egyik legnagyobb a világon. A tajvani Foxconn indiai üzemében már a korábbi is szereltek össze iPhone modelleket. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!