Rozsdamentes acél – hasznos alapanyag
A Nagykonyhai.com Webáruház rozsdamentes asztalait szemlélve felmerülhet a leendő vásárlóban a kérdés, hogy miért olyan kedvelt alapanyag a nagyüzemi konyhákban a rozsdamentes acél. Ez alapvetően két csodálatos tulajdonságának köszönhető: ellenáll a korróziónak és könnyen tisztítható, utóbbi tulajdonsága miatt pedig nagyban hozzájárul az élelmiszerbiztonság fenntartásához.
Emellett az is az előnyei között említendő, hogy a szilárd anyagszerkezetnek köszönhetően nehezen kopik, a rozsdamentes acélból készült nagykonyhai bútorok hosszú élettartamúak, valamint ellenállnak a komolyabb terhelésnek is.
A rozsdamentes asztalok típusai
A nagykonyhai előkészítő asztalok elérhetők sokféle méretben és formában, hogy Ön kiválaszthassa a konyha alaprajzához, illetve az adott munkafolyamathoz leginkább illeszkedő darabot.
Egyes asztalok a fedlapjukon úgynevezett hátsó felhajtással készülnek, ez akkor hasznos megoldás, ha az asztal a fal mellett áll, és a felhajtás megakadályozza, hogy alapanyagdarabok vagy bármilyen kosz, hulladék az asztal mögé essen vagy megüljön az asztal lapja és a fal közötti kicsiny résben, ezzel potenciális fertőzési forrást kialakítva.
A felhajtás nélküli rozsdamentes asztalok akkor nagyon praktikusak, ha a tér közepére kerülnek. Ilyenkor a felhajtás csak zavarna mind a munkában, mind a takarításban.
Legyen szó akár felhajtásos, akár felhajtás nélküli rozsdamentes lapról, a nagykonyhai asztalt szerelhetjük alsó polccal, amely extra tárolófelületet biztosít. Az alsó polcok ideálisak lehetnek edények, eszközök vagy más konyhai kellékek tárolására, így a fontos dolgok mindig kéznél vannak.
Amennyiben nincs szükség plusz tárolófelületre, akkor az alsó polc nélküli kialakítás szabadabb mozgást biztosít az asztalnál dolgozók számára.
Hús előkészítése, zöldségmosás
A nagykonyhai bútorok fontos csoportját képezik a húselőkészítő illetve a zöldségmosó asztalok, valamint fedlapok. Ezek olyan speciális munkafelületek, amelyek a nagykonyhákban valamint az élelmiszer feldolgozásra specializálódott üzemekben használatosak a fent említett alapanyagok higiénikus előkészítéséhez és feldolgozásához. Gátolják a szennyeződések és a baktériumok szaporodását.
A rozsdamentes nagykonyhai asztalok kulcsfontosságú szerepet játszanak a konyhai munkafolyamatokban. Az asztalok stabil munkafelületet biztosítanak az élelmiszer előkészítéséhez, vágáshoz és tálaláshoz. A rozsdamentes acélfelületnek köszönhetően higiénikusak, tartósak és könnyen tisztíthatóak, így ideálisak a professzionális konyhák számára.