3p

 

Az előkészítő asztalok bármilyen nagyüzemi konyhában vagy élelmiszerfeldolgozó üzemben a berendezés fontos alkotóelemét képezik. Az alábbiakban ezen asztalok és fedlapok különböző kialakításait és technikai megoldásait próbáljuk röviden ismertetni.

Rozsdamentes acél – hasznos alapanyag

A Nagykonyhai.com Webáruház rozsdamentes asztalait szemlélve felmerülhet a leendő vásárlóban a kérdés, hogy miért olyan kedvelt alapanyag a nagyüzemi konyhákban a rozsdamentes acél. Ez alapvetően két csodálatos tulajdonságának köszönhető: ellenáll a korróziónak és könnyen tisztítható, utóbbi tulajdonsága miatt pedig nagyban hozzájárul az élelmiszerbiztonság fenntartásához. 

Emellett az is az előnyei között említendő, hogy a szilárd anyagszerkezetnek köszönhetően nehezen kopik, a rozsdamentes acélból készült nagykonyhai bútorok hosszú élettartamúak, valamint ellenállnak a komolyabb terhelésnek is.

A rozsdamentes asztalok típusai

A nagykonyhai előkészítő asztalok elérhetők sokféle méretben és formában, hogy Ön kiválaszthassa a konyha alaprajzához, illetve az adott munkafolyamathoz leginkább illeszkedő darabot.

Egyes asztalok a fedlapjukon úgynevezett hátsó felhajtással készülnek, ez akkor hasznos megoldás, ha az asztal a fal mellett áll, és a felhajtás megakadályozza, hogy alapanyagdarabok vagy bármilyen kosz, hulladék az asztal mögé essen vagy megüljön az asztal lapja és a fal közötti kicsiny résben, ezzel potenciális fertőzési forrást kialakítva.

A felhajtás nélküli rozsdamentes asztalok akkor nagyon praktikusak, ha a tér közepére kerülnek. Ilyenkor a felhajtás csak zavarna mind a munkában, mind a takarításban.

Legyen szó akár felhajtásos, akár felhajtás nélküli rozsdamentes lapról, a nagykonyhai asztalt szerelhetjük alsó polccal, amely extra tárolófelületet biztosít. Az alsó polcok ideálisak lehetnek edények, eszközök vagy más konyhai kellékek tárolására, így a fontos dolgok mindig kéznél vannak.

Amennyiben nincs szükség plusz tárolófelületre, akkor az alsó polc nélküli kialakítás szabadabb mozgást biztosít az asztalnál dolgozók számára.

Hús előkészítése, zöldségmosás

A nagykonyhai bútorok fontos csoportját képezik a húselőkészítő illetve a zöldségmosó asztalok, valamint fedlapok. Ezek olyan speciális munkafelületek, amelyek a nagykonyhákban valamint az élelmiszer feldolgozásra specializálódott üzemekben használatosak a fent említett alapanyagok higiénikus előkészítéséhez és feldolgozásához. Gátolják a szennyeződések és a baktériumok szaporodását. 

A rozsdamentes nagykonyhai asztalok kulcsfontosságú szerepet játszanak a konyhai munkafolyamatokban. Az asztalok stabil munkafelületet biztosítanak az élelmiszer előkészítéséhez, vágáshoz és tálaláshoz. A rozsdamentes acélfelületnek köszönhetően higiénikusak, tartósak és könnyen tisztíthatóak, így ideálisak a professzionális konyhák számára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!