2019. április 30. 08:15
mfor.hu

A Sundvik asztalnál hirtelen kiemelten fontossá vált a lehajtható rész biztonsági zára. Ezt sokan nem megfelelően használják, mások el is veszítették - a bútorgyártó nekik ezt ingyen pótolja.

Alkatrész pótlása miatt visszahívja Sundvik pelenkázóasztalát az Ikea, közölte a vállalat kedden. A cég három olyan esetről értesült, amikor a pelenkázóasztal/fiókos szekrény lehajtható része meglazult, és gyerekek leestek róla. Az említett esetekben a biztonsági zárakat nem az útmutatónak megfelelően használták. A gyerekek a vállalat tudomása szerint jól vannak.

A Sundvik pelenkázóasztal (Forrás: Ikea) A Sundvik pelenkázóasztal (Forrás: Ikea)

Az Ikea a közlemény szerint azt tapasztalta, hogy a vásárlók többnyire napi rendszerességgel használják összecsukható pelenkázóasztalként a terméket, azonban a biztonsági zár alkatrészt nem használják az útmutatónak megfelelően. Elővigyázatossági intézkedésként jelentik be ezért a termék visszahívását alkatrész pótlása miatt: akik elvesztették vagy helytelenül használják a Sundvik a biztonsági reteszét, azokat arra kérik, forduljanak az Ikeához egy új, ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.

A svéd lakberendezési vállalat meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos. Az Ikea elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.