2p

A Sundvik asztalnál hirtelen kiemelten fontossá vált a lehajtható rész biztonsági zára. Ezt sokan nem megfelelően használják, mások el is veszítették - a bútorgyártó nekik ezt ingyen pótolja.

Alkatrész pótlása miatt visszahívja Sundvik pelenkázóasztalát az Ikea, közölte a vállalat kedden. A cég három olyan esetről értesült, amikor a pelenkázóasztal/fiókos szekrény lehajtható része meglazult, és gyerekek leestek róla. Az említett esetekben a biztonsági zárakat nem az útmutatónak megfelelően használták. A gyerekek a vállalat tudomása szerint jól vannak.

A Sundvik pelenkázóasztal (Forrás: Ikea)
A Sundvik pelenkázóasztal (Forrás: Ikea)

Az Ikea a közlemény szerint azt tapasztalta, hogy a vásárlók többnyire napi rendszerességgel használják összecsukható pelenkázóasztalként a terméket, azonban a biztonsági zár alkatrészt nem használják az útmutatónak megfelelően. Elővigyázatossági intézkedésként jelentik be ezért a termék visszahívását alkatrész pótlása miatt: akik elvesztették vagy helytelenül használják a Sundvik a biztonsági reteszét, azokat arra kérik, forduljanak az Ikeához egy új, ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.

A svéd lakberendezési vállalat meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos. Az Ikea elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!