<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A pénzintézet egyelőre nem fogja adni-venni a kriptovalutát, de elkezd olyan ajánlatokat kínálni, melyek a Bitcoin árfolyamához kötődnek.

Fáznak még a bankok a Bitcointól, de az egyik legrangosabb most megtöri a jeget, és nyit a kriptovaluta felé. Bitcoin-kereskedelembe kezd a Goldman Sachs, írta meg a New York Times írta meg.

Egyelőre a neves Wall Street-i pénzintézet is óvatos, még nem fognak konkrétan Bitcoint értékesíteni vagy vásárolni, azonban elkezdenek olyan ajánlatokat kínálni, melyek a kriptó árfolyamához kötődnek.

A bank a jövőben aztán a konkrét Bitcoin-kereskedelemmel is foglalkozni akar, jelenleg azt vizsgálják, hogyan tudnák úgy tárolni a kriptót, hogy az biztonságban legyen a hackerektől. Mint a bank képviselői mondják, a tárolási lehetőségek egyelőre nem érik el a Wall Street-i standardot.A Goldman Sachs lesz az első nagy amerikai bank, mely nyit a Bitcoin felé. A pénzintézetek kriptókhoz fűződő viszonya eddig kimondottan fagyos volt, a JPMorgan Chase főnöke egyenesen csalásnak nevezte őket, számos további bank pedig egyszerű spekulatív buboréknak titulálta.

A mostani nyitás pikantériája, hogy a Bitcoint 2009-ben azzal a felkiáltással alapította meg egy ismeretlen - Satoshi Nakamoto álnéven futó - személy, hogy ezzel fogja lecserélni a Wall Street bankjait.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.