2018. október 3. 11:37
mfor.hu

Furcsa per bontakozott ki az egyebek mellett az easyJet légitársaságot is tulajdonló Sir Stelios Haji-Ioannou és a Netflix között.

A streamingszolgáltató vígjátéksorozata, az Easy 2016-ban indult, azóta már a második évadát fejezi be az összesen tervezett háromból, ezért némileg meglepő, hogy az easyGroup feje csak most perelte be a Netflixet.

Az Independent cikke szerint Stelios úgy fogalmazott, hogy a szolgáltató arrogáns módon állt az ügyhöz, mivel nem ellenőrizte le, hogy Amerikán kívül milyen nevek vannak levédetve. Az easyGroup az „easy” szó és ezer másik olyan márkanév jogtulajdonosa, amiben ez a szó megjelenik, legyen itt szó akár az easyHotel-ről, vagy az easyGym-ről.

A Netflix egyelőre nem igazán reagált a vádakra, egy szóvivő csupán annyit közölt, hogy figyelemmel követik az ügyet, de ugyanakkor biztosak benne, hogy a nézők képesek különbséget tenni egy sorozat és a repülő között, amivel utaznak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.