1p

Júliusi hatállyal.

"A mai napon sikeresen megállapodtunk a munkáltatói oldallal az érvényben lévő bérmegállapodásban rögzített, 2022-es évre vonatkozó inflációkövető bérkorrekció mértékéről és előrehozott időpontjáról" - olvasható az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közleményében.

Eszerint a héten kezdődött, többfordulós egyeztetéseket a munkáltatói oldallal pénteken lezártuk.

Inflációkövető alapbéremelésről döntöttek. Fotó: Pixabay
Inflációkövető alapbéremelésről döntöttek. Fotó: Pixabay

A most kötött megállapodásunk eredményeképpen az inflációs alapbéremelés mértéke 9 százalék, ami július elsejétől érvényes, így az a júliusi bérrel már augusztusban kifizetésre kerül.

Ez az április elsejei, 58 ezer forintos, 3 százalék inflációkövetést tartalmazó alapbéremeléssel együtt 12 százalékos inflációkövető alapbér kompenzációt jelent.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!