Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

A várakozáson felüli negyedéves eredményre emelkedett az árfolyamuk.

Részvényárfolyam-emelkedéssel nyugtázták a tőzsdék az Apple piaci várakozásokat meghaladó negyedéves eredményét és üzletpolitikai súlypontjának az iPhone értékesítésekről a termékeihez kötődő online szolgáltatásokra való áthelyezésére tett szándékát.

A júniussal zárt harmadik üzleti negyedévében a tavalyinál egy százalékkal magasabb, 53,8 milliárd dollár értékesítési árbevétel mellett bő tízmilliárd dollár nettó nyereséget ért el az Apple, 13 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. 

A negyedik pénzügyi negyedévre az Apple 61 és 64 milliárd dollár közötti értékesítési árbevételt vetít előre a tavalyi 62,9 milliárd dolláros bázis után. A mostani harmadik negyedévben elért 53,8 milliárd dolláros bevétel rekordnak számít a júniussal zárt negyedévre vonatkozóan.

Az iPhone okostelefonokkal bonyolított forgalom 12 százalékkal 26 milliárd dollárra csökkent ugyan, más eszközeivel és szolgáltatásaival viszont piaci sikereket ért el a társaság. Az iPhone forgalmának részaránya 48 százalékra, évek óta a legalacsonyabbra csökkent az Apple forgalmában. Az arány rendszerint meghaladta a hatvan százalékot.

Az olyan online szolgáltatásokkal, mint az Apple Music, az Apple Pay és az iCloud szerver üzletág 11,5 milliárd dollár forgalmat ért el az Apple az elmúlt negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 10,2 milliárd dollárral. 

A legnagyobb forgalomnövekedést az Apple Watch, az AirPods, a HomePod és egyéb eszközöket forgalmazó és kiszolgáló üzletágával érte el az Apple, ahol 5,5 milliárd dollár bevételre tett szert az egy évvel korábbi 3,7 milliárd dollár után. A legsikeresebb ezen belül is az AppleWatch volt: bár az Apple nem tett közzé részletes adatokat, de értesülések szerint "millió szám" növekedett az okosóra-felhasználók száma. 

A Mac számítógépekkel elért forgalom 5,3 milliárd dollárról 5,8 milliárd dollárra, az iPad táblagépekkel pedig 4,6 milliárd dollárról 5 milliárd dollárra emelkedett.

Az iPhone üzletág forgalmát leszámítva az Apple egyéb üzletágainak forgalma 17 százalékkal nőtt éves bázison az elmúlt negyedévben.

Az Apple a negyedéves eredménybeszámoló alkalmából ki is nyilvánította szándékát profiljának függetlenebbé tételére az iPhone értékesítésektől. 

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván helyezni a szolgáltatásokra. Saját internetes műsorszóró szolgáltatást indít például az Apple az elkövetkező hónapokban Apple TV+ néven, amely saját gyártású filmeket és sorozatokat közvetít majd. Tervezik emellett egy saját hitelkártya szolgáltatás megindítását is már az idén ősszel, valamint indul egy előfizetős Apple Arcade online játékszolgáltatás is.

Mivel az Apple az elmúlt negyedévben a piaci várakozások feletti forgalmat és nyereséget ért el, valamint a folyó negyedévre tett előrejelzése is meghaladta az elemzői prognózisokat, részvényének árfolyama emelkedett. 

A társaság piaci tőkeértéke ismét ezermilliárd dollár fölé emelkedett a negyedéves eredménybeszámolónak köszönhetően, miután részvényének árfolyama több mint négy százalékkal 217 dollárra nőtt. A kora délutáni órákban az árfolyam már 220 dollár felett járt. Elemzők a papír idei célárfolyamát 227 dollárról 238 dollárra emelték meg, és "átlagon felül" teljesítő részvénykategóriába sorolták be.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.