TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

A bank első félévét érintő beszámoló szerint a tavalyi 25 milliárdról idén 27 millióra csökkent a profit.

A várható veszteségekre képzett céltartalék miatt drasztikusan csökkent az Erste Bank adózott eredménye, a tavalyi első fél évi 25,129 milliárd forintról 27 millió forintra - mondta el Jelasity Radován elnök-vezérigazgató szerdán, a pénzintézet első félévi eredményeit bemutató online sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: a bankszektor a gazdaság tükörképe, a bankok is jelentős kihívásokkal néznek szembe, amit az Erste számai is visszatükröznek. Bár az NPL-ráta 2,1 százalékra csökkent a tavaly június végi 2,9 százalékról, arra számítanak, hogy a moratórium év végi kifutását követően növekedhet a nem teljesítő hitelek aránya.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A járvány várható negatív hatásainak kezeléséhez a bank a tavalyi első fél évi 4,786 milliárd forint jóváírás után az idei első fél évben 17,225 milliárd forint kockázati költséget könyvelt el, a pénzügyi eszközök értékvesztése így 22 milliárd forinttal rontotta az eredményt.

Hozzátette, 2015 óta ez az első év, hogy nem jóváírást, hanem kockázati költséget könyveltek el. Az év hátralévő részében azonban már nem számítanak további jelentős kockázati költségre, a március után folyósított hitelportfólió (amelyre a moratórium nem vonatkozik) minősége kiemelkedő. Az új kihelyezéseket a koronavírus sem állította le. Abban bíznak, hogy a fél évinél jobb eredménnyel zárják az évet - mondta.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.