2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjét veszi meg.

A szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi, 55 százalékos részesedésének felvásárlásáról döntött a Waberer’s Csoport. Az MDI fő tevékenységei közé tartozik a disztribúció, a közúti fuvarozás és a raktározás, így jól illeszkedik a magyar logisztikai óriás portfóliójába, egyúttal hatékonyan támogatja a Waberer’s stratégiai célját, hogy a régió piacvezető komplex logisztikai szolgáltatójává váljon.

A Waberer's csoport további terjeszkedést tervez. Fotó: Facebook / Waberer's
A Waberer's csoport további terjeszkedést tervez. Fotó: Facebook / Waberer's
Többségi, 55 százalékos tulajdonrészt vásárol a Waberer’s Csoport a szerb FMCG disztribúciós piac meghatározó szereplőjében, az MD Internationalben (MDI), és egyúttal opciót szerez a fennmaradó 45 százalékos részesedés megvásárlására. Az MDI fő tevékenysége a belföldi disztribúció, a közúti fuvarozás és raktározás.

A szerb vállalat 2022-es árbevétele 50,3 millió euró, EBIT-je 2,1 millió euró, míg adózott eredménye 1,7 millió euró volt. A tranzakciót – összehangban a kötvény kibocsátásakor meghatározott célokkal – a Waberer’s a 2022-ben kibocsátott kötvényből finanszírozza. A vételárat a felek üzleti titokként kezelik.

A tranzakcióról szóló szerződés értelmében a Waberer’s és az MDI tulajdonosai megállapodtak, hogy további fejlesztésekben és beruházásokban is együtt kívánnak működni, melyek közül kiemelkedik a tervezett közös raktár fejlesztés, mely alapja lehet a további növekedésnek, és a még hatékonyabb logisztikai operációnak.

Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. elnök-vezérigazgatója az akvizíció kapcsán elmondta, hogy az MDI többségi tulajdonrészének felvásárlása az első jelentős lépés azon az úton, melyen haladva a Waberer’s a régió piacvezető komplex logisztikai szolgáltatójává válhat. A Waberer’s Magyarországon komoly sikereket ért el a komplex logisztikai szolgáltatások területén, amit a jövőben regionálisan is ki akar terjeszteni akvizíciók útján. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!