<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Stratégiai vagyonelemnek nevezte a biztosítókat a pénzügyminiszter.

Az Aegon és a Union biztosítóban szerzett tulajdonrészt Magyarország, a pénzügyminiszter ma írta alá a papírokat, és ezt Facebook-posztban közölte követőivel és az állampolgárokkal.

Varga úgy fogalmazott: „A befektetés rendkívül előnyös Magyarország számára: a két biztosító részesedése együttesen közel 20 százalék a hazai biztosítási piacon, éves díjbevételük 240 milliárd forint, így a két cég együtt piacvezetővé válik a szektorban.”

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy ez a lépés "azt a célt szolgálja, hogy a közvagyon gyarapodjon és a stratégiai vagyonelemek visszakerüljenek állami tulajdonba.”

Az előzményekről itt írtunk bővebben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.