1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Bloomberg információi alapján a reptér felvásárlása 4 milliárd eurós adófizetői pénzt emészthet fel - ez jelenlegi árfolyamon több mint 1536 milliárd forint.

Azóta folyik a találgatás, hogy a magyar állam mennyit is fizet a Budapest Airportért, hogy Gulyás Gergely bejelentette a vételi szándékot. Először 4 milliárd euróról szóltak a hírek, aztán 4,4 milliárdról, az alapján, hogy a Deutsche Bank még 2021-ben 4,2-5,2 milliárd euró közé tette a reptér értékét.

Most a Bloomberg is beszállt a számháborúba, a brit hírügynökség szerint a reptér felvásárlása 4 milliárd eurós (körülbelül 1536 milliárd forintos) tranzakció lehet. 

A magyar állam egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül 51 százalékot szerezhet, a fennmaradó 49 százalékot pedig egy reptérüzemeltető cég birtokolná. A partnet kiléte egyelőre homályos. Egyesek szerint törökök lehetnek a befutók, e verzió szerint Orbán Viktor erről az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából Magyarországra látogatott jóbarátjával, Erdogannal állapodott meg. Mások viszont úgy vélik, Katarből érkezhet a kisebbségi tulajdonos.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!