1p

Az állam kivásárolná a Strabagot a GYSEV-ből.

A magyar állam hivatalos vételi ajánlatot tett a Strabagnak a GYSEV-ben meglevő részesedésére – írja saját értesülései alapján a Telex. A pontos összeg nem ismert, de több millió eurós tételről beszélnek. Ha az üzlet létrejön, és hazánk megszerzi a Strabag nagyjából 6 százalékra rúgó részvénycsomagját, Magyarország kétharmados többséget szerez a nagyjából 430 kilométeres pályahálózatot fenntartó vasúttársaságban, melyben Ausztria csak 28 százaléknyi részesedéssel bír.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium a lap megkeresésére így reagált: „sajtóértesüléseket a minisztérium nem kíván kommentálni”. Az ugyanakkor már novemberben, a tárcavezető éves meghallgatásán kiderült, a minisztériumnak már akkor is akvizíciós tervei voltak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!