1p
-

A vártnál valamivel szerényebb működési eredményt ért el a második negyedévben a vállalat.

A norvég távközlési cég kedden azt közölte, hogy a kamat- és adófizetés, amortizáció és egyéb tételek előtti nyereség (kiigazított EBITDA) 12,35 milliárd norvég koronára (1,38 milliárd dollár, 1 norvég korona=34,30 forint) csökkent az egy évvel korábbi 13,18 milliárdról. Az elemzői várakozások átlagában jobb adat, 12,7 milliárd korona szerepelt.

Az organikus (vállalati akvizíciós hatásaitól megtisztított) EBITDA növekedés 3,6 százalék volt az egy évvel korábbi 0,2 százalék után.

A cég bevétele 27,2 milliárd korona volt, mintegy 1,8 milliárd koronával kisebb a tavalyi második negyedévinél. Az organikus bevétel 3,3 százalékkal nőtt, egy évvel korábban 4,8 százalékkal csökkent. A Telenor előfizetőinek száma mintegy 1,7 millióval nőtt, a negyedév végén 170 millió volt. Az oslói tőzsdén hétfőn 1,66 százalékkal gyengült a Telenor árfolyama, egy éven belül pedig 0,34 százalékkal csökkent.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!