2p

80 milliárd forint.

Még tart a 2023-as céges beszámolók tanulmányozása, de alighanem megvan az egyik dobogós az osztalékversenyben: a Unity Vagyonkezelő Alapítvány tulajdonában lévő Bonitás 2002 Zrt.

Alulírott Csányi Péter és Csányi Ádám, mint a Unity Vagyonkezelő Alapítvány kuratóriumi tagjai, mint együttes képviselők, mint a Bonitás 2002 Zrt. egyszemélyes tulajdonosa a mai nappal az alábbi alapítói határozatot hozom: 

  • nyereség: 45,6 milliárd forint,

A társaság 80 milliárd forint osztalékot fizet.

- olvasható az alapítói határozatban.

Azt már korábban megírta lapunk, hogy sokkal nagyobb vagyon felett diszponálhat Csányi Sándor és családjának új vagyonkezelő alapítványa, mint amekkoráról eddig olvasni lehetett. A tavaly év végén alapított Unity Vagyonkezelő Alapítvány ügyvezetésében és kurátorai között név szerint felbukkannak az OTP elnök-vezérigazgatójának gyerekei, akik megbízása a nyolcvanadik életévük betöltéséig szól. A Bonitás 2002 Zrt.-én keresztül a komplett Bonafarm-csoport, az ország egyik meghatározó élelmiszergazdasági vállalatcsoportja is bekerült a családi vagyonkezelő védelme alá. Már a Hungerit Holding Kft.-nek sem Csányi Sándor a tulajdonosa, hanem az alapítvány. A holding részét képezi a szentesi Hungerit Zrt. is, amely a hazai baromfifeldolgozás és baromfihúskészítmény-gyártás egyik legrégebbi piaci szereplője.

Csányi Sándor és családja remek évet zárt
Csányi Sándor és családja remek évet zárt
Fotó: MTI

A Bonitás 2002 Zrt. 2022-ben közel 27 milliárd forint nyereséggel zárt, a saját tőkéje 172,3 milliárd forint volt. Ez most 218,7 milliárd forintra hízott a történelmi inflációval sújtott 2023-as év bevételeinek is köszönhetően.

Szintén ott lehet a dobogón Mészáros Lőrinc egyik cége. Azt a G7.hu írta meg, hogy a magyar építőiparban még soha nem láttunk akkora nyereséget, mint amekkorát tavaly a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. összehozott. A közel 51 milliárdos profitot egy az egyben ki is vette a cégből a felcsúti milliárdos.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!