Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

1 milliárd 227 millió euró lett, ami 3,4 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Csökkent a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet nyeresége 2019-ben. Az RBI tavaly 1 milliárd 227 millió euró konszolidált adózott nyereséget ért el, ami 3,4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 1 milliárd 270 millió eurónál. Az adózás előtti nyereség 0,8 százalékkal, 1 milliárd 767 millió euróra nőtt.

A pénzintézet nettó kamatbevétele 3 milliárd 412 millió euró volt, 1,5 százalékkal több, mint 2018-ban, míg a nettó díj- és jutalékeredmény 0,3 százalékkal 1 milliárd 797 millió euróra emelkedett. A pénzintézet elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) egy év alatt 0,5 százalékponttal javult, 2019. december 31-én 13,9 százalékon állt.

A menedzsment részvényenként 1 euró osztalék kifizetésére tesz javaslatot a tavalyi év eredménye után. A 2018-as év után  0,93 euró osztalékot fizetett az RBI.

Az RBI később ismerteti a tavalyi évről szóló teljes beszámolóját. Az RBI Ausztriában és a kelet-közép-európai régióban 16,5 millió ügyféllel és 2100 fiókkal rendelkezik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.