2019. november 26. 09:38
mfor.hu

A budapesti telephelyekről küldenek el embereket.

Budapesti telephelyein 110 embert érintő, csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be a Magyar Posta.

Közleményük szerint vállalat vezetése a Magyar Posta működési hatékonyságának javítása érdekében, folytatja a bürokráciacsökkentő lépéseit. A létszámcsökkentés főleg a fővárosi irányítási, szolgáltatói munkahelyeket érinti, és nem azokat a munkaköröket, ahol a Magyar Posta munkaerőhiánnyal küzd, mint a kézbesítők, postai ügyintézők és logisztikai munkatársak tábora.

A Magyar Posta vezetése az üzemi tanáccsal tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy az előző évekhez hasonlóan külön megállapodás szabályozza az intézkedésben érintett munkavállalók munkaviszony megszüntetésének feltételeit - tették hozzá.

Az utóbbi időszakban voltak már csoportos leépítések a postánál bürokráciacsökkentésre hivatkozva. Tavaly augusztusban közölték, hogy elküldenek 100 embert a hatékonyságjavítás érdekében, idén februárban pedig azt jelentették be, hogy 300 embertől válnak meg. Eközben egyébként a postai szakszervezet szerint - a leépítések által nem érintett területeken - már így is annyira drámai a létszámhiány, hogy az már a közszolgáltatás biztonságát veszélyezteti. 

A Magyar Postánál a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma egyébként 28 684 fő volt 2019. harmadik negyedévében.

(via MTI)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.