2018. november 22. 10:30
mfor.hu

A SEAT motorsport részlegéből önálló márka alakult CUPRA néven, amelyhez igénybe veszi a meglévő  SEAT infrastruktúrát is, mert egy külön ennek a márkának kialakított bemutató téren lehet jelen az Európa-szerte létrejövő 277 CUPRA márkakereskedésben.

Az első modell, a CUPRA Ateca egy nagy teljesítményű SUV, amelynek motorja egy turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Teljesítményét egy még simább és pontosabb váltásokkal dolgozó hétsebességes, kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltón keresztül adja le a 4Drive összkerékhajtásnak.

A CUPRA Ateca teljesítménye összhangban van külső formájával. Elöl a méhsejt mintázatú felső hűtőrács közepén kapott helyet az új CUPRA márka emblémája. A fényes fekete elemek visszatérő részleteket jelentenek az autón, melynek hátsó részén négy kipufogó kapott helyet a hátsó diffúzor két szélén.  Ezeknek köszönhetően a CUPRA Ateca kimagasló teljesítményét erőteljes hang kíséri.

A CUPRA Ateca feltűnő külső megjelenése azonnal jelzi, hogy egy nagy teljesítményű járműről van szó. 
Elöl a méhsejt mintázatú felső hűtőrács közepén kapott helyet az új CUPRA embléma. A CUPRA felirat betűi matt alumíniumból készültek, és a hűtőrács alsó részén, az egyedi tervezésű lökhárító felett kaptak helyet.

Az autóba beülve a CUPRA embléma a kormánykeréken, a padlószőnyegeken, a kulcson, és a vezetőt a motor beindításakor üdvözlő multimédia rendszer érintőképernyőjén is megjelenik. 


 
A vezető előtt kapott helyet a digitális műszerfal, amely - köszönhetően a nagy felbontású kijelzőjének illetve a navigációs rendszer 8 col képátlójú érintőképernyőjének - egyértelmű formában kínálja fel a legfontosabb információkat. 

A CUPRA Ateca az infotainment rendszert és a hálózatba kapcsolhatóságot a Full Link (Apple CarPlay és Android Auto) legújabb generációjának segítségével, a SEAT DriveApp alkalmazás használatával illetve kategóriájának legfejlettebb digitális kijelzőjével biztosítja.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.