<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Eddig három levelet küldtek az ügyben a Metrowagonmashnak.

Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját, a padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda, írtuk meg a múlt héten. A BKV most közleményben jelezte: nem várják tétlenül a probléma megoldását.

fotó: MTIfotó: MTI

A fővárosi közlekedési társaság azt közölte, hogy már tavaly december elején észlelték a metrókocsik újabb meghibásodását, és levelekben szólították fel a Metrowagonmash Rt.-t a hibaelhárítás azonnali megkezdésére. Az első levelet december 5-én küldték el, a hónap közepére pedig Magyarországra rendelték a gyártó képviselőit, hogy saját szemükkel is láthassák a problémát.

December 19-én újabb levelet küldött a BKV, ebben a BKV vezetése már arról tájékoztatta a Metrowagonmash Rt. vezérigazgatóját, hogy a szerelvény üzemeltetésből történő kiesése miatt a BKV a szerződés vonatkozó pontja alapján felmerülő járműállási kárátalány igényét érvényesíteni fogja.

Idén januárban aztán elküldtek egy harmadik levelet is, ebben a BKV a hibajavítást sürgette, felszólította az oroszokat a problémát érintő nyilatkozat kiadására, és megerősítette, hogy minden szerződésben, illetve törvényekben meghatározott jogával élni fog annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-t ért károkat az MWM teljes egészében megtérítése.

"A BKV Zrt. jelenleg is perben áll az MWM Rt.-vel. A  kereset benyújtása még múlt év elején megtörtént és szükség esetén most sem riadunk vissza hasonló jogi lépések megtételétől"

- zárul a közlekedési társaság közleménye.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.