Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Eddig három levelet küldtek az ügyben a Metrowagonmashnak.

Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját, a padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda, írtuk meg a múlt héten. A BKV most közleményben jelezte: nem várják tétlenül a probléma megoldását.

fotó: MTI
fotó: MTI

A fővárosi közlekedési társaság azt közölte, hogy már tavaly december elején észlelték a metrókocsik újabb meghibásodását, és levelekben szólították fel a Metrowagonmash Rt.-t a hibaelhárítás azonnali megkezdésére. Az első levelet december 5-én küldték el, a hónap közepére pedig Magyarországra rendelték a gyártó képviselőit, hogy saját szemükkel is láthassák a problémát.

December 19-én újabb levelet küldött a BKV, ebben a BKV vezetése már arról tájékoztatta a Metrowagonmash Rt. vezérigazgatóját, hogy a szerelvény üzemeltetésből történő kiesése miatt a BKV a szerződés vonatkozó pontja alapján felmerülő járműállási kárátalány igényét érvényesíteni fogja.

Idén januárban aztán elküldtek egy harmadik levelet is, ebben a BKV a hibajavítást sürgette, felszólította az oroszokat a problémát érintő nyilatkozat kiadására, és megerősítette, hogy minden szerződésben, illetve törvényekben meghatározott jogával élni fog annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-t ért károkat az MWM teljes egészében megtérítése.

"A BKV Zrt. jelenleg is perben áll az MWM Rt.-vel. A  kereset benyújtása még múlt év elején megtörtént és szükség esetén most sem riadunk vissza hasonló jogi lépések megtételétől"

- zárul a közlekedési társaság közleménye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.