2p

Eddig három levelet küldtek az ügyben a Metrowagonmashnak.

Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját, a padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda, írtuk meg a múlt héten. A BKV most közleményben jelezte: nem várják tétlenül a probléma megoldását.

fotó: MTI
fotó: MTI

A fővárosi közlekedési társaság azt közölte, hogy már tavaly december elején észlelték a metrókocsik újabb meghibásodását, és levelekben szólították fel a Metrowagonmash Rt.-t a hibaelhárítás azonnali megkezdésére. Az első levelet december 5-én küldték el, a hónap közepére pedig Magyarországra rendelték a gyártó képviselőit, hogy saját szemükkel is láthassák a problémát.

December 19-én újabb levelet küldött a BKV, ebben a BKV vezetése már arról tájékoztatta a Metrowagonmash Rt. vezérigazgatóját, hogy a szerelvény üzemeltetésből történő kiesése miatt a BKV a szerződés vonatkozó pontja alapján felmerülő járműállási kárátalány igényét érvényesíteni fogja.

Idén januárban aztán elküldtek egy harmadik levelet is, ebben a BKV a hibajavítást sürgette, felszólította az oroszokat a problémát érintő nyilatkozat kiadására, és megerősítette, hogy minden szerződésben, illetve törvényekben meghatározott jogával élni fog annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-t ért károkat az MWM teljes egészében megtérítése.

"A BKV Zrt. jelenleg is perben áll az MWM Rt.-vel. A  kereset benyújtása még múlt év elején megtörtént és szükség esetén most sem riadunk vissza hasonló jogi lépések megtételétől"

- zárul a közlekedési társaság közleménye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!