2020. január 10. 09:24
mfor.hu

Eddig három levelet küldtek az ügyben a Metrowagonmashnak.

Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját, a padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda, írtuk meg a múlt héten. A BKV most közleményben jelezte: nem várják tétlenül a probléma megoldását.

fotó: MTI fotó: MTI

A fővárosi közlekedési társaság azt közölte, hogy már tavaly december elején észlelték a metrókocsik újabb meghibásodását, és levelekben szólították fel a Metrowagonmash Rt.-t a hibaelhárítás azonnali megkezdésére. Az első levelet december 5-én küldték el, a hónap közepére pedig Magyarországra rendelték a gyártó képviselőit, hogy saját szemükkel is láthassák a problémát.

December 19-én újabb levelet küldött a BKV, ebben a BKV vezetése már arról tájékoztatta a Metrowagonmash Rt. vezérigazgatóját, hogy a szerelvény üzemeltetésből történő kiesése miatt a BKV a szerződés vonatkozó pontja alapján felmerülő járműállási kárátalány igényét érvényesíteni fogja.

Idén januárban aztán elküldtek egy harmadik levelet is, ebben a BKV a hibajavítást sürgette, felszólította az oroszokat a problémát érintő nyilatkozat kiadására, és megerősítette, hogy minden szerződésben, illetve törvényekben meghatározott jogával élni fog annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-t ért károkat az MWM teljes egészében megtérítése.

"A BKV Zrt. jelenleg is perben áll az MWM Rt.-vel. A  kereset benyújtása még múlt év elején megtörtént és szükség esetén most sem riadunk vissza hasonló jogi lépések megtételétől"

- zárul a közlekedési társaság közleménye.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.