2019. február 26. 16:44
mfor.hu

108 milliárd forint árbevétellel zárta az elmúlt évet a Mercedes-Benz Hungária Kft., ez 7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Különösen jól eredményt ért el a személyautó üzletág, 4018 Magyarországon regisztrált autóval. 2015-höz képest az eladott személyautók darabszáma 2018-ra több mint a duplájára nőtt. A bővülő értékesítési hálózatnak valamint a széles modellkínálatnak köszönhetően pedig már harmadik éve állnak első helyen a prémium személyautók eladásában Magyarországon - közölte Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Ebből kelt el a legtöbb

A legnagyobb számban értékesített Mercedes-Benz modell 506 darabbal a GLC volt. 69 százalékos növekedést produkált az AMG modellportfolió 410 eladott darabbal. A kategóriák szintjén a városi terepjárók hozták a legnagyobb növekedést, 46 százalékkal több SUV-t adtak el tavaly, mint egy évvel korábban. Az ügyvezető a 2018-as év fontos eredményei között említette azt is, hogy a magyar gyártású kompakt autók az idehaza eladott személyautók mintegy negyedét tették ki.

Az új CLA Coupé (Fotó: Mercedes)

Jól teljesítettek a kishaszonjármű és nagyhaszonjármű üzletágak is. A kishaszonjárművek szinte minden modelljéből többet értékesítettek, mint 2017-ben, összesen 1189 darabot.  Az újonnan bevezetett X-osztály jól szerepelt tavalyi, első teljes évében a magyar piacon, 259 darabot adtak el ebből a modellből.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. 2019-ben is  kétszámjegyű növekedést tervez a személyautók értékesítése terén, amelyhez az alábbi új, illetve megújuló modellek is hozzájárulnak:

 • Mercedes-AMG A 35
 • A-osztály Limuzin
 • GLE
 • B-osztály
 • Mercedes-AMG GT C Roadster, GT Coupé (ráncfelvarrott)
 • CLA (Magyarországon gyártott modell)
 • EQC (a teljesen elektromos EQ család első Mercedes-Benz tagja)
 • GLC and GLC Coupé (ráncfelvarrott)
 • Mercedes-AMG GLC és Mercedes-AMG GLC Coupé (ráncfelvarrott)
 • GLS
 • Mercedes-AMG CLA és Mercedes-AMG CLA Shooting Brake
 • Mercedes-AMG GLE
 • CLA Shooting Brake
 • GLB

Újabb sikeres évet zárt a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a tavalyi üzleti évben ismét több mint 190 ezer darab gépkocsit gyártott - több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt érve el.

2018-ban megkezdődött a kompakt autók új generációjának gyártása Kecskeméten a megújult A-osztállyal. Egymilliárd eurós beruházás keretében bővül a meglévő gyáregység, így további kb. 2500 új munkahely jön létre.

2018-ban a Mercedes-Benz kecskeméti gyára elérte az egymilliós gyártási darabszámot: a gyártósorról legördülő egymilliomodik autó egy új A-osztály volt.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!