2020. május 9. 13:48
mfor.hu

A Robinson Tours szombaton bejelentette, hogy a járvány miatt csődöt jelentettek.

A járvány okozta leállás nagyon nehéz helyzetbe hozta az utazási irodákat, akik nálunk nem kaptak értékelhető állami segítséget se, számolt be az okosutas.hu. Így várható volt, hogy lesznek olyan vállalkozások, amelyek bezárnak vagy csődbe mennek. Szombat reggel az egyik nagy utazási iroda, a Robinson Tours bejelentette, hogy feladta. A céggel a legtöbben a bolgár és horvát tengerpartra utaztak, erős volt a balkáni utakban. A 2018-as árbevételi adatok alapján a 10. legnagyobb piaci szereplő volt a szakportál cikke szerint.

Nem szállít tovább utasokat a Robinson Tours Nem szállít tovább utasokat a Robinson Tours

Jakócs Áron cégvezető Facebook-bejelentésében végigveszi az okokat, ezekből az látszik, hogy felelős döntés a leállás. Az utazási irodákat a határok lezárása mellett az is lehetetlen helyzetbe hozta, hogy a légitársaságok kötelezettségük ellenére nem adják vissza a törölt járatok árát. Számos országban kaptak egyébként segítséget a szakma vállalkozási, Magyarországon viszont nem dobtak nekik állami mentőövet. Van, ahol a pénzek helyett később felhasználható vócsert biztosítsanak az utasoknak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.