TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A friss rendelet azokra vonatkozik, akik március közepén jelentették be tevékenységük szüneteltetését. 15 napjuk van dönteni a folytatásról. 

A veszélyhelyzet idején egyes egyéni vállalkozói tevékenységek folytatásáról vagy szüneteltetéséről jelent meg kormányrendelet. A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kormány elrendelte:

azok az egyéni vállalkozók, akik tevékenységük szünetelését 2020. március 11. és 30-a között jelentették be, a kormányrendelet hatálybalépését követő 15. napig bejelenthetik:

  • tevékenységük szünetelése iránti bejelentés visszavonását,
  • vagy szüneteltetett tevékenységük folytatását.

A rendelet szerint a visszavonás alapján a nyilvántartást vezető szerv a tevékenység szünetelésének kezdő időpontjára vonatkozó adatot úgy törli a nyilvántartásból, hogy az mint törölt adat se legyen megismerhető.

(Fotó: depositphotos.com) (Fotó: depositphotos.com)

A szünetelés időtartama egy hónapnál rövidebb is lehet.

A kormányrendelet szerint a jogszabály az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteléséhez jogkövetkezményt fűz, az adattörlés után úgy kell tekinteni, hogy a szünetelésre nem került sor.

A rendelet kimondja azt is:

A tevékenység szünetelésére irányuló bejelentés és a nyilvántartást vezető szerv szerinti adattörlése közötti időtartam a hatósági jogviszony alapján fennálló, az egyéni vállalkozót terhelő kötelezettségek teljesítésére és jogosultságok gyakorlására vonatkozó határidőbe nem számít bele. Ha a határidő a szünetelés időtartama alatt járna le, a határidő a nyilvántartást vezető szerv adattörlését követő tizenötödik napon jár le.

Továbbá:

 A 2020. március 30. napját követően a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt bejelentett egyéni vállalkozói tevékenység szünetelésére az Evectv. 18. § (1) bekezdésében megjelölt minimális időtartamot nem kell alkalmazni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.