4p

A partnerség eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 

Együttműködési megállapodást kötött a magyarországi lízingpiac két meghatározó szereplője, az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria. A partnerségnek köszönhetően a bank és a lízingcég még hatékonyabban tudja kiszolgálni vállalati ügyfeleit az ipar, az áruszállítás és az agrárium területén. Tovább bővül az elérhető termékek köre: a hazai vállalkozások új lehetőségekhez, szolgáltatásokhoz férnek hozzá, a két társaság a lízingfinanszírozáshoz kapcsolódó összes konstrukciót kínálja ügyfeleinek, a szinergiák révén pedig a termékek bevezetése is gyorsabb lesz. Az ügyfélkiszolgálás az Ersténél marad, a cégek, elsősorban kis- és középvállalati ügyfelek továbbra is a szokott módon, az ismert banki tanácsadóikkal tartják a kapcsolatot, intézhetik ügyeiket, míg a lízingfinanszírozáshoz kapcsolódó back office tevékenység ezentúl a Deutsche Leasing Hungariához kerül.

Az ipar, az áruszállítás és az agrárium területén tevékenykedő ügyfeleket szolgálják ki. Fotó: depositphotos
Az ipar, az áruszállítás és az agrárium területén tevékenykedő ügyfeleket szolgálják ki. Fotó: depositphotos

„Az Erste Bank továbbra is képviselteti magát a piacon azokban az ügyfélkörökben és lízingkonstrukciókban, ahol eddig is meghatározó szereplő volt, emellett a Deutsche Leasing Hungaria partnereként, a lízingcéggel együttműködve szolgálja ki azokat az ügyfeleket, akiknek az adott eszközfinanszírozási igényét a megállapodás eredményeként még rugalmasabban tudja teljesíteni. Az Erste Csoport és a Deutsche Leasing Csoport nemzetközi szinten is együttműködésre törekszik, melynek első állomása lehet a magyarországi kooperáció” – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

„Az együttműködésnek köszönhetően mindkét cég támaszkodhat a másik erősségeire. Az Erste Bank szélesebb termékkört, gyorsabb kiszolgálást, bővebb finanszírozható eszközkört nyer a partnerséggel, míg a Deutsche Leasing Hungaria egy stabil és versenyképes kereskedelmi banki partnert, országos fiók- és értékesítési hálózatot vonhat be a működésébe, ezzel szélesebb ügyfélkört szolgálhat ki” – hívta fel a figyelmet Georg Hansjürgens, a Deutsche Leasing Hungaria igazgatóságának elnöke.

A gazdaság idei élénkülése a lízingpiac teljesítményén is meglátszik. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a 2020-as visszaesést követően az első félév végén a kihelyezett összeg meghaladta 349 milliárd forintot, amely 36 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest, míg az új lízingszerződések száma 16 százalékkal 41 755 darabra emelkedett. A lízingpiac további bővüléséhez hozzájárul a szeptemberben elindult Széchenyi Lízing GO program is. Az állami támogatásnak köszönhetően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások rendkívül kedvező feltételek mellett juthatnak forráshoz eszközbeszerzéseikhez.

 

„Az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria elsősorban termelőeszköz-, másodsorban fuvarozási eszközök finanszírozását végezve évente 60-70 milliárd forintot helyez ki, a kezelt eszközvagyon meghaladja a 160 milliárd forintot. A bank és a lízingcég lízing termékeket igénybe vevő ügyfeleinek száma együtt közel háromezer, az aktív ügyfelek jelentős arányban térnek vissza újabb beruházás esetén” – ismertette Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungaria ügyvezetője.

„A legtöbb kkv-méretű ügyfélnek a lízing termékekre van igénye a különféle finanszírozási konstrukciók közül. Ezért az ügyfélélményre is jelentős hatással van, hogy milyen minőségben, milyen átfutási idővel, és mekkora rugalmasság mellett tudja egy finanszírozó kiszolgálni ezt a keresletet. Meggyőződésünk, hogy az új együttműködésünk hozzásegít minket ahhoz, hogy a következő években is piacvezetők maradjunk ügyfélélmény tekintetében a kkv-szegmensben” – tette hozzá Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!