<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A hajdú-bihari Monostorpályiban gluténmentes tésztát gyártó, valamint ehető tányérokat és poharakat előállító üzemet adott át a pénzügyminiszter.

A Civita Group Zrt. új üzemének 2,5 milliárd forintos beruházását egymilliárd forintos európai uniós, illetve kormányzati támogatással valósították meg, mondta Vaszkó Gábor, a térsaság vezérigazgatója az avatóüönnepségen.

A cég szerint a most átadott beruházásokkal a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás (immár komplex termékszerkezettel) az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált.

Vaszkó Gábor vezérigazgató az ehető tányért kóstolja. Fotó: Matey István
Vaszkó Gábor vezérigazgató az ehető tányért kóstolja. Fotó: Matey István

Az átadáson Varga Mihály arról beszélt, hogy a magyar gazdaság kitartó, elkötelezett családokra, erős vállalkozásokra épül. Szerinte gazdaságunk az elmúlt évek kihívásai (koronavírus-járvány, orosz-ukrán háború, az elhibázott szankciók) ellenére válságállónak bizonyult, a gazdaság teljesítménye a 2010-es 150-160 milliárd dollárról 216 milliárdra növekedett.