1p

A hajdú-bihari Monostorpályiban gluténmentes tésztát gyártó, valamint ehető tányérokat és poharakat előállító üzemet adott át a pénzügyminiszter.

A Civita Group Zrt. új üzemének 2,5 milliárd forintos beruházását egymilliárd forintos európai uniós, illetve kormányzati támogatással valósították meg, mondta Vaszkó Gábor, a térsaság vezérigazgatója az avatóüönnepségen.

A cég szerint a most átadott beruházásokkal a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás (immár komplex termékszerkezettel) az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált.

Vaszkó Gábor vezérigazgató az ehető tányért kóstolja. Fotó: Matey István
Vaszkó Gábor vezérigazgató az ehető tányért kóstolja. Fotó: Matey István

Az átadáson Varga Mihály arról beszélt, hogy a magyar gazdaság kitartó, elkötelezett családokra, erős vállalkozásokra épül. Szerinte gazdaságunk az elmúlt évek kihívásai (koronavírus-járvány, orosz-ukrán háború, az elhibázott szankciók) ellenére válságállónak bizonyult, a gazdaság teljesítménye a 2010-es 150-160 milliárd dollárról 216 milliárdra növekedett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!