<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyetértési megállapodást írt alá Magyarország és a Vienna Insurance Group, amelynek köszönhetően a magyar állam tulajdont szerezhet az Aegon Biztosítóban és az Union Biztosítóban – jelentette be Varga Mihály, miután aláírta az egyetértési megállapodást a VIG vezetőivel.

Amennyiben eredményesen zárulnak a tárgyalások, a magyar állam 45 százalékos tulajdont szerezhet a hazai biztosítási szektor két meghatározó szereplőjében - derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

Fotó: depositphotos.comFotó: depositphotos.com

A VIG tavaly ősszel jelentette be, hogy megveszi az Aegon közép- és kelet-európai részlegét 830 millió euróért. A magyar állam azonban idén tavasszal bejelentte: megvétózza a tranzakciót egy új jogszabályra hivatkozva, mivel az sértheti Magyarország biztonsági érdekeit. Az ügyben az Európai Bizottság is vizsgálatot indított, de úgy tűnik, mostanra sikerült feloldani a helyzetet: bár az Aegon nem kerül teljes mértékben a VIG tulajdonába, mégis hozzájuthat a magyarországi biztosítóhoz - egy 45 százalékos tulajdonostárssal, a magyar állammal.

A mostani közlemény szerint ráadásul nem csak az "új szerzeménybe" engedi be a magyar államot a VIG, hanem a meglévő magyarországi biztosítójukba, az Unionba is beszáll az állam.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.