2018. május 29. 09:40
mfor.hu

A helyrajzi szám téves feltüntetése mellett még a plusz férőhelyeket is kialakítanak a csarnokban.

A korábbinál 251 millió forinttal többe, nettó 4,65 milliárd forintba fog kerülni a kaposvári multifunkcionális sportcsarnok - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Az eredeti szerződést két évre 2016 novemberében kötötte meg az ajánlatkérő kaposvári önkormányzat a nyertes vállalkozókkal,

  • a ZÁÉV Építőipari Zrt.-vel
  • és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.-vel.

Idén április 23-án azonban hozzá kellett nyúlni a szerződéshez, a módosításokat pedig több dologgal is indokolták.

Látványtervek a sportcsarnok Látványtervek a sportcsarnok

  1. A törvény adta lehetőségekkel élve növekedett az alvállalkozói arány 50-ről 65 százalékra.
  2. Az eredeti szerződésben elírták a helyrajzi számokat: volt ami véletlenül kimaradt és volt olyan is, ami már megszűnt.
  3. Változtattak a műszaki tartalmon. A csarnok kiegészítéseként a raktárcsarnok tervet is el kell készíteni. Emellett lehetőség nyílt arra is, hogy csak a székek áthelyezésével többlet férőhelyet alakítsanak ki. És mivel ez - a dokumentum szerint - hozzájárul a sportcsarnok gazdaságosabb működtetéséhez, és színvonalasabb sportrendezvények megrendezéséhez, hát még 327 férőhelyet bepasszíroznak a csarnokba.

Utóbbi eredményeként a 3 szintes sportcsarnok majdnem 3000 férőhelyes lesz.
Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.