TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. május 29. 09:40
mfor.hu

A helyrajzi szám téves feltüntetése mellett még a plusz férőhelyeket is kialakítanak a csarnokban.

A korábbinál 251 millió forinttal többe, nettó 4,65 milliárd forintba fog kerülni a kaposvári multifunkcionális sportcsarnok - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Az eredeti szerződést két évre 2016 novemberében kötötte meg az ajánlatkérő kaposvári önkormányzat a nyertes vállalkozókkal,

  • a ZÁÉV Építőipari Zrt.-vel
  • és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.-vel.

Idén április 23-án azonban hozzá kellett nyúlni a szerződéshez, a módosításokat pedig több dologgal is indokolták.

Látványtervek a sportcsarnok Látványtervek a sportcsarnok

  1. A törvény adta lehetőségekkel élve növekedett az alvállalkozói arány 50-ről 65 százalékra.
  2. Az eredeti szerződésben elírták a helyrajzi számokat: volt ami véletlenül kimaradt és volt olyan is, ami már megszűnt.
  3. Változtattak a műszaki tartalmon. A csarnok kiegészítéseként a raktárcsarnok tervet is el kell készíteni. Emellett lehetőség nyílt arra is, hogy csak a székek áthelyezésével többlet férőhelyet alakítsanak ki. És mivel ez - a dokumentum szerint - hozzájárul a sportcsarnok gazdaságosabb működtetéséhez, és színvonalasabb sportrendezvények megrendezéséhez, hát még 327 férőhelyet bepasszíroznak a csarnokba.

Utóbbi eredményeként a 3 szintes sportcsarnok majdnem 3000 férőhelyes lesz.
Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.