2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ötvenmillió forintot loptak internetes csalók Gattyán Györgytől, akit internetes vállalkozásai tettek
Magyarország egyik leggazdagabb emberévé.

Elloptak ötvenmillió forintot az internetes szolgáltatásaival meggazdagodott Gattyán Györgytől, Magyarország egyik leggazdagabb emberétől – írta a Blikk. A napilap informátora szerint lassan fél éve folyik a nyomozás az internetes csalás ügyében. A vizsgálat eddigi eredményei szerint Gattyán bankkártyájának adatait egy internetes vásárlás során szerezhették meg a bűnözők.

Folyik a nyomozás: Fotó: Facebook
Folyik a nyomozás: Fotó: Facebook

Egyik munkatársa rendelt az interneten eszközöket, és a számla kiegyenlítésekor főnöke kártyájának adatait használta – mondta a névtelenséget kérő forrás. – A hölgynek felhatalmazása volt az adatok megadására, így a jelek szerint őt nem terheli felelősség. A vásárlás nyomán egy magyar és ukrán bűnözőkből álló csoportnak sikerült hozzáférnie a számlához,  amiről 50 millió forintot emeltek le. Ezt észlelve érkezett feljelentés a rendőrségre.

A Blikk úgy tudja, pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A nyomozóknak sikerült  azonosítaniuk a bűnszervezet több feltételezett tagját, sőt volt, akit őrizetbe vettek. Valóban csalás áldozata lett Gattyán György. A részletekről azonban a folyamatban lévő nyomozás sikerességére való tekintettel nem beszélhetünk – mondta a Gattyán tulajdonában lévő Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás.

Gattyán György vagyona A 100 leggazdagabb című kiadvány becslése szerint 366 milliárd forint, amivel ő a negyedik leggazdagabb magyar.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!