2018. szeptember 7. 13:20
mfor.hu

A techguru whiskeyt is kortyolgatott, és a lángszóróját is elsütötte az interjú során.

Magyar idő szerint csütörtök éjjel a Joe Rogan Experience podcastben vendégeskedett Elon Musk. A Tesla, a Space X és a Boring Company vezérének látogatása emlékezetesre sikerült, Musk ugyanis egy ponton marihuánát szívott, de whiskeyt is kortyolt, és bejelentette, hogy elektromos repülőn dolgozik.

A két és fél órás adás szakmailag legérdekesebb része az utóbbi fordulat volt. Az elektromos repülőről Musk azt mondta, jobb lenne, mint a mostani repülőgépek, mert képes lenne függőleges fel- és leszállásra (vertical take-off and landing, röviden VTOL), és szuperszonikus sebességgel repülne nagy magasságokban. De azt is hozzátette, hogy a repülő számára nem prioritás.

Az elektromos autók fontosak, a napenergia fontos, az energia tárolása fontos. Ezek a dolgok sokkal fontosabbak, mint megalkotni az elektromos-szuperszonikus VTOL-t.

Musk aztán érezhetően nehéz szívvel arról beszélt, hogy a fosszilis tüzelőanyagok alkalmazása "az emberiség történetének legbutább kísérlete volt". Alább látható a teljes beszélgetés, az elektromos repülő témája 1:15:00-nél kezdődik, a megújuló energiáról és a fosszilis tüzelőanyagokról pedig 1:19:00-től van szó.

A fűszívás mindezek után jött. A milliárdost a műsorvezető kínálta meg egy blunttal - a felvétel Kaliforniában készült, ahol a marihuána fogyasztása legális. Akit kifejezetten ez érdekel, tekerjen 2:10:00-ig a fenti videóban.

Musk szót ejtett még a Boring Company nevű cégéről is, melyről bevallotta, hogy viccnek indult, és csak menet közben vált komollyá a dolog. Ennek a vállalkozásnak a legkomolyabb projektje a Hyperloop, mely egyfajta metróhálózatként a felszín alá fúrt alagutakban közlekedő szélvészgyors szerelvényekkel oldaná fel a Los Angeles-i dugóhelyzetet. Erről a projektről azonban megvallotta, lát arra esélyt, hogy nem lesz sikeres.

Ami viszont egyértelmű sikert aratott a Boring Companytől, az a cég lángszórója volt, amit néhány hónappal ezelőtt mutattak be. Musk ebből el is hozott egy darabot a stúdióba, és be is mutatta, hogyan működik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to party with Elon. http://joerogan.live

A post shared by Joe Rogan (@joerogan) on

Hogy ezek a mutatványok mennyiben lesznek hatással a Tesla részvényeire, az hamarosan kiderül, mindenesetre Musk megint bebizonyította, hogy ő nem az a megszokott értelemben vett vezérigazgató.