2018. szeptember 7. 13:20
mfor.hu

A techguru whiskeyt is kortyolgatott, és a lángszóróját is elsütötte az interjú során.

Magyar idő szerint csütörtök éjjel a Joe Rogan Experience podcastben vendégeskedett Elon Musk. A Tesla, a Space X és a Boring Company vezérének látogatása emlékezetesre sikerült, Musk ugyanis egy ponton marihuánát szívott, de whiskeyt is kortyolt, és bejelentette, hogy elektromos repülőn dolgozik.

A két és fél órás adás szakmailag legérdekesebb része az utóbbi fordulat volt. Az elektromos repülőről Musk azt mondta, jobb lenne, mint a mostani repülőgépek, mert képes lenne függőleges fel- és leszállásra (vertical take-off and landing, röviden VTOL), és szuperszonikus sebességgel repülne nagy magasságokban. De azt is hozzátette, hogy a repülő számára nem prioritás.

Az elektromos autók fontosak, a napenergia fontos, az energia tárolása fontos. Ezek a dolgok sokkal fontosabbak, mint megalkotni az elektromos-szuperszonikus VTOL-t.

Musk aztán érezhetően nehéz szívvel arról beszélt, hogy a fosszilis tüzelőanyagok alkalmazása "az emberiség történetének legbutább kísérlete volt". Alább látható a teljes beszélgetés, az elektromos repülő témája 1:15:00-nél kezdődik, a megújuló energiáról és a fosszilis tüzelőanyagokról pedig 1:19:00-től van szó.

A fűszívás mindezek után jött. A milliárdost a műsorvezető kínálta meg egy blunttal - a felvétel Kaliforniában készült, ahol a marihuána fogyasztása legális. Akit kifejezetten ez érdekel, tekerjen 2:10:00-ig a fenti videóban.

Musk szót ejtett még a Boring Company nevű cégéről is, melyről bevallotta, hogy viccnek indult, és csak menet közben vált komollyá a dolog. Ennek a vállalkozásnak a legkomolyabb projektje a Hyperloop, mely egyfajta metróhálózatként a felszín alá fúrt alagutakban közlekedő szélvészgyors szerelvényekkel oldaná fel a Los Angeles-i dugóhelyzetet. Erről a projektről azonban megvallotta, lát arra esélyt, hogy nem lesz sikeres.

Ami viszont egyértelmű sikert aratott a Boring Companytől, az a cég lángszórója volt, amit néhány hónappal ezelőtt mutattak be. Musk ebből el is hozott egy darabot a stúdióba, és be is mutatta, hogyan működik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to party with Elon. http://joerogan.live

A post shared by Joe Rogan (@joerogan) on

Hogy ezek a mutatványok mennyiben lesznek hatással a Tesla részvényeire, az hamarosan kiderül, mindenesetre Musk megint bebizonyította, hogy ő nem az a megszokott értelemben vett vezérigazgató.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.