3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A techguru whiskeyt is kortyolgatott, és a lángszóróját is elsütötte az interjú során.

Magyar idő szerint csütörtök éjjel a Joe Rogan Experience podcastben vendégeskedett Elon Musk. A Tesla, a Space X és a Boring Company vezérének látogatása emlékezetesre sikerült, Musk ugyanis egy ponton marihuánát szívott, de whiskeyt is kortyolt, és bejelentette, hogy elektromos repülőn dolgozik.

A két és fél órás adás szakmailag legérdekesebb része az utóbbi fordulat volt. Az elektromos repülőről Musk azt mondta, jobb lenne, mint a mostani repülőgépek, mert képes lenne függőleges fel- és leszállásra (vertical take-off and landing, röviden VTOL), és szuperszonikus sebességgel repülne nagy magasságokban. De azt is hozzátette, hogy a repülő számára nem prioritás.

Az elektromos autók fontosak, a napenergia fontos, az energia tárolása fontos. Ezek a dolgok sokkal fontosabbak, mint megalkotni az elektromos-szuperszonikus VTOL-t.

Musk aztán érezhetően nehéz szívvel arról beszélt, hogy a fosszilis tüzelőanyagok alkalmazása "az emberiség történetének legbutább kísérlete volt". Alább látható a teljes beszélgetés, az elektromos repülő témája 1:15:00-nél kezdődik, a megújuló energiáról és a fosszilis tüzelőanyagokról pedig 1:19:00-től van szó.

A fűszívás mindezek után jött. A milliárdost a műsorvezető kínálta meg egy blunttal - a felvétel Kaliforniában készült, ahol a marihuána fogyasztása legális. Akit kifejezetten ez érdekel, tekerjen 2:10:00-ig a fenti videóban.

Musk szót ejtett még a Boring Company nevű cégéről is, melyről bevallotta, hogy viccnek indult, és csak menet közben vált komollyá a dolog. Ennek a vállalkozásnak a legkomolyabb projektje a Hyperloop, mely egyfajta metróhálózatként a felszín alá fúrt alagutakban közlekedő szélvészgyors szerelvényekkel oldaná fel a Los Angeles-i dugóhelyzetet. Erről a projektről azonban megvallotta, lát arra esélyt, hogy nem lesz sikeres.

Ami viszont egyértelmű sikert aratott a Boring Companytől, az a cég lángszórója volt, amit néhány hónappal ezelőtt mutattak be. Musk ebből el is hozott egy darabot a stúdióba, és be is mutatta, hogyan működik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to party with Elon. //joerogan.live

A post shared by Joe Rogan (@joerogan) on

Hogy ezek a mutatványok mennyiben lesznek hatással a Tesla részvényeire, az hamarosan kiderül, mindenesetre Musk megint bebizonyította, hogy ő nem az a megszokott értelemben vett vezérigazgató.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!