<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Twitter mikroblog platform elbocsátotta alkalmazottainak felét - derül ki a cég biztonsági és integritásért felelős vezetője, Yoel Roth a tweetjéből.

Roth közleménye szerint a félretájékoztatás és a káros tartalmak terjedésének megakadályozásáért felelős csapatának 15 százalékát érintik az elbocsátások. Az elbocsátás mértékéről Roth tweetje volt az első megerősítés a Twitter részéről. Az "alkalmazottak fele" a Twitter esetében úgy 3700 főt jelenthet. Elon Musk, a cég tulajdonos-vezérigazgatója Twitter üzenetben annyit közölt, hogy "minden elbocsátottnak, három hónapos végkielégítést ajánlottunk fel" - derül ki az MTI összefoglalójából.

A Twitter Egyesült Államokban alkalmazott dolgozói már csütörtökön csoportos keresetet nyújtottak be a cég ellen azzal a váddal, hogy nem tartja be a tömeges elbocsátásoknál előírt 60 napos felmondási időt, ami sérti a kaliforniai és a szövetségi törvényeket.

Mi történik...? Fotó: DepositphotosMi történik...? Fotó: Depositphotos

Az elbocsátott alkalmazottak egy korábbi bejelentésnek megfelelően pénteken emailban kapták meg az értesítést, hogy ez az utolsó munkanapjuk a cégnél - jelentette a Bloomberg hírügynökség.

Musk miatt lelépnek a hirdetők - napi 4 milliós veszteség

Az elbocsátásokat a cég vezérigazgatója azzal kommentálta, hogy "nem látott más lehetőséget", mert a Twitter napi négymillió dollárt veszít a hirdetők távozása miatt. Ugyanis aktivista csoportok nyomást gyakoroltak a nagy hirdetőkre, hogy vonják vissza reklám megrendeléseiket. Musk egy pénteki befektetői konferencián ezt "az Alkotmány első kiegészítése elleni támadásnak" nevezte.

Yoel Roth ugyanakkor megerősítette, hogy a Twitter továbbra is ellenőrzi a mikroblog üzenetek tartalmát azt követően is, hogy a milliárdos Elon Musk átvette a vállalatot. Musk nem sokkal Roth után maga is közölte: "hogy teljesen egyértelmű legyen, a Twitter továbbra is elkötelezett a tartalom ellenőrzése mellett" - írja az MTI.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.