2p

A társaság azt írja: az idei évtől sajnálatos módon kénytelen beszüntetni szolgáltatását Budapesten.

Közel 6 év után kivonul a magyarországi piacról a Blinkee.city. A közösségi elektromosrobogó-megosztó 2018-ban indult Budapesten, az E.On támogatásával, 2019-ben pedig Pécsett. Budapesten kezdetben 50, majd 150 robogó volt elérhető.  A teljesen elektromos robogókat 16 évesnél idősebb, 6 hónapnál régebbi, legalább AM kategóriás jogosítvánnyal rendelkező felhasználók használhatták. A baranyai városban 2023-ban már nem gördültek ki az egyszerűen, rövid távra bérelhető járművek az utcákra, "stratégiai okokra" hivatkozva függesztette fel a szolgáltatást a társaság. 

Közel 6 év után eltűnnek a felmatricázott, egyszerűen bérelhető robogók a budapesti utakról. Fotó: Blinkee / Facebook
Közel 6 év után eltűnnek a felmatricázott, egyszerűen bérelhető robogók a budapesti utakról. Fotó: Blinkee / Facebook

A szolgáltatás minden télen szünetelt, jellemzően márciusban indították újra a szezont - ez most Pécs után Budapesten is elmaradt. A mostani indoklás szerint azért vonulnak ki Magyarországról, mert "nem volt minden feltétel biztosítva a folytatáshoz. " A szolgáltatás ebben a formában biztosan nem folytatódik - a robogókat részben eladják, részben pedig egyéni járműbérleti konstrukció keretében bérelhetővé teszik.

A Blinkee.city Lengyelországból indult, több regionális városban is elérhető. Magyarországon a szolgáltatást a Blinkee.city Kft. nyújtja. A magyar cég pénzügyileg valóban nem hasított: árbevétele 2019-ben volt a legmagasabb, amikor elérte a 137 millió forintot, 2022-ben azonban ez már csak 90 millióra rúgott. Az adózott eredmény is 2019-ben volt csúcson, 12 millió forint fölött - 2022-ben azonban már veszteséget termelt a cég, több mint 9 millió forintot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!