1p

A megvásárlást követően az Arthur Bergmann Alapkezelő Zrt.-t gyorsan át is nevezték MagNet Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek. Figyelemre méltó a vállalat eredeti tulajdonosi köre.

A MagNet Bank felvásárolta az Arthur Bergmann Alapkezelő Zrt.-t, amelyet korábban, még 2019-ben alapította az Arthur Bergmann cégcsoport. Ebben több, Mészáros Lőrinc legszűkebb üzleti köréhez tartozó személyek is feltűntek, köztük a takarékbankos körökből érkezett Vida József bankár és Gál Miklós közgazdász.

A vezérigazgató egyelőre még Gál Miklós. Az akvizícióban a MagNet többségi tulajdonosainak, Fáy Zsoltnak és Rostás Attilának egy harmadik üzletember volt a társa, Tímár László, aki egyebek között a zálogházat működtető, nemesfém-kereskedelemmel foglalkozó Aranytömb Kft.-ben érdekelt. Az Arthur Bergmann Alapkezelő megszerzése azt jelezheti, hogy a közösségi bank nyit a prémium ügyfelek felé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!