<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A megvásárlást követően az Arthur Bergmann Alapkezelő Zrt.-t gyorsan át is nevezték MagNet Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek. Figyelemre méltó a vállalat eredeti tulajdonosi köre.

A MagNet Bank felvásárolta az Arthur Bergmann Alapkezelő Zrt.-t, amelyet korábban, még 2019-ben alapította az Arthur Bergmann cégcsoport. Ebben több, Mészáros Lőrinc legszűkebb üzleti köréhez tartozó személyek is feltűntek, köztük a takarékbankos körökből érkezett Vida József bankár és Gál Miklós közgazdász.

A vezérigazgató egyelőre még Gál Miklós. Az akvizícióban a MagNet többségi tulajdonosainak, Fáy Zsoltnak és Rostás Attilának egy harmadik üzletember volt a társa, Tímár László, aki egyebek között a zálogházat működtető, nemesfém-kereskedelemmel foglalkozó Aranytömb Kft.-ben érdekelt. Az Arthur Bergmann Alapkezelő megszerzése azt jelezheti, hogy a közösségi bank nyit a prémium ügyfelek felé.