Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Értékesített a Waberer’s International Nyrt. részvényeire vonatkozó vételi opciós jogából 41,00 százalékot az Indotek Group. Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeként az MHB Optimum Zrt. 21,00, a High Yield Zrt. pedig 20,00 százalékot vásárolhat a csomagból. Ezzel párhuzamosan saját részesedését is növelheti a tőzsdén jegyzett társaságban a befektetéskezelő cégcsoport, mégpedig 6,99 százalékkal, 30,99 százalékra.

Az Indotek Group októberben kötött megállapodást a Mid Europa Partnersszel, amelynek értelmében a befektetéskezelő cégcsoport meg fogja vásárolni a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 24,00 százalékát. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságban szerzett részesedése mellett az Indotek Group vételi opciót szerzett a Mid Europa Partners által tulajdonolt Waberer’s International Nyrt.-részesedés fennmaradó 47,99 százalékára is. Ezt a jogot az Indotek Group eleve azzal a szándékkal szerezte meg, hogy egy részét vagy egészét tovább értékesítse más befektetők számára.

Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeképpen az Indotek Group az MHB Optimum Zrt. számára 21,00, a High Yield Zrt. számára pedig 20,00 százalékot értékesít a vételi opciós csomagból. További 6,99 százalékot pedig maga gyakorol, így befolyása a Waberer's International Nyrt.-ben 30,99 százalékra emelkedik a tranzakció zárását követően. Az MHB Optimum Zrt. a vagyonkezelés területén tevékenykedő egyszemélyes befektetési társaság, tulajdonosa és vezérigazgatója Mike Ferenc, a High Yield Zrt. pedig Wáberer György befektetési holdingtársasága.

Az Indotek Group jelentős tapasztalattal rendelkezik a turn-around menedzsment területén, illetve a nehéz helyzetben lévő vállalatok növekedési pályára állításában, valamint a logisztikai ingatlanok területén.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.