2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Értékesített a Waberer’s International Nyrt. részvényeire vonatkozó vételi opciós jogából 41,00 százalékot az Indotek Group. Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeként az MHB Optimum Zrt. 21,00, a High Yield Zrt. pedig 20,00 százalékot vásárolhat a csomagból. Ezzel párhuzamosan saját részesedését is növelheti a tőzsdén jegyzett társaságban a befektetéskezelő cégcsoport, mégpedig 6,99 százalékkal, 30,99 százalékra.

Az Indotek Group októberben kötött megállapodást a Mid Europa Partnersszel, amelynek értelmében a befektetéskezelő cégcsoport meg fogja vásárolni a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 24,00 százalékát. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságban szerzett részesedése mellett az Indotek Group vételi opciót szerzett a Mid Europa Partners által tulajdonolt Waberer’s International Nyrt.-részesedés fennmaradó 47,99 százalékára is. Ezt a jogot az Indotek Group eleve azzal a szándékkal szerezte meg, hogy egy részét vagy egészét tovább értékesítse más befektetők számára.

Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeképpen az Indotek Group az MHB Optimum Zrt. számára 21,00, a High Yield Zrt. számára pedig 20,00 százalékot értékesít a vételi opciós csomagból. További 6,99 százalékot pedig maga gyakorol, így befolyása a Waberer's International Nyrt.-ben 30,99 százalékra emelkedik a tranzakció zárását követően. Az MHB Optimum Zrt. a vagyonkezelés területén tevékenykedő egyszemélyes befektetési társaság, tulajdonosa és vezérigazgatója Mike Ferenc, a High Yield Zrt. pedig Wáberer György befektetési holdingtársasága.

Az Indotek Group jelentős tapasztalattal rendelkezik a turn-around menedzsment területén, illetve a nehéz helyzetben lévő vállalatok növekedési pályára állításában, valamint a logisztikai ingatlanok területén.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!