<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A GVH korábban azt javasolta, a verseny erősítése érdekében ne csak patikában lehessen Covid-tesztet forgalmazni - egy friss kormányrendelet ezt lehetővé is teszi.

A kedd este megjelent Magyar Közlönyben a gyógyászatisegédeszköz-ellátás egyes veszélyhelyzeti szabályairól is olvasható egy rendelet. Ez a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló törvény alkalmazását módosítja: az "önellenőrzési célt szolgáló SARS-CoV-2-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorsteszt in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszköz", hétköznapi nevén otthon végezhető Covid-gyorsteszt mostantól nem csak gyógyszertárban lesz majd forgalmazható. 

A rendelet szerdán hatályba is lépett, így a gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező üzletek polcain mostantól már Covid-tesztekkel is találkozhatunk.

Fotó: DepositphotosFotó: Depositphotos

A Gazdasági Versenyhivatal nemrég gyorsított ágazati vizsgálatot tartott a koronavírus-gyorstesztek hazai piacán, mivel nálunk drágábbak a tesztek, mint a szomszédos országokban, illetve más uniós tagállamokban.

A vizsgálat után tett javaslatok közt az is szerepelt, hogy a kormány ideiglenesen, a járványhullámok alakulásával összefüggő időtartamra engedélyezze a gyorstesztek kiskereskedelmi láncoknál, drogériáknál és benzinkutaknál történő értékesítését - ennek tett most eleget a rendelet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.