2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A GVH korábban azt javasolta, a verseny erősítése érdekében ne csak patikában lehessen Covid-tesztet forgalmazni - egy friss kormányrendelet ezt lehetővé is teszi.

A kedd este megjelent Magyar Közlönyben a gyógyászatisegédeszköz-ellátás egyes veszélyhelyzeti szabályairól is olvasható egy rendelet. Ez a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló törvény alkalmazását módosítja: az "önellenőrzési célt szolgáló SARS-CoV-2-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorsteszt in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszköz", hétköznapi nevén otthon végezhető Covid-gyorsteszt mostantól nem csak gyógyszertárban lesz majd forgalmazható. 

A rendelet szerdán hatályba is lépett, így a gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező üzletek polcain mostantól már Covid-tesztekkel is találkozhatunk.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A Gazdasági Versenyhivatal nemrég gyorsított ágazati vizsgálatot tartott a koronavírus-gyorstesztek hazai piacán, mivel nálunk drágábbak a tesztek, mint a szomszédos országokban, illetve más uniós tagállamokban.

A vizsgálat után tett javaslatok közt az is szerepelt, hogy a kormány ideiglenesen, a járványhullámok alakulásával összefüggő időtartamra engedélyezze a gyorstesztek kiskereskedelmi láncoknál, drogériáknál és benzinkutaknál történő értékesítését - ennek tett most eleget a rendelet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!