2018. július 26. 16:01
mfor.hu

Olyan törhetetlen kijezőt fejlesztett a dél-koreai technológiai óriás, ami ráadásul meg is hajlítható.

 

Aki ejtette már le az okostelefonját, és a kijelzőt később hiába símogatta, az semmire sem reagált, az különösen fog örülni a Samsung új találmányának. A vállalat ugyanis csütörtökön jelentette be, hogy kifejlesztettek egy "törhetetlen" és rugalmas kijelzőt, amely hamarosan okostelefonoknál és más elektronikus eszközöknél is használni fognak.

A hagyományos okostelefon kijelzőkkel ellentétben, amelyek tipikusan üvegburkolatúak, és hajlamosak repedésre vagy összetörésre, a Samsung a most kifejlesztett alkatrészt bevonja megerősített műanyag burkolattal. A kijelző a tesztek szerint 1,5-2 méteres magasságból leejtve sértetlen maradt, amely alapján a Samsung szerint jogosan lehet majd törhetetlennek nevezni.

Eddig a Samsung és az többi nagy gyártó is megerősített üveget, úgynevezett Gorilla Glass nevű terméket használ a mobilok és tablettek képernyőinél. A Corning nevű cég által fejlesztett Gorilla Glass 6-ot a hónap elején mutatták be, és a korábbiaknál ellenállóbb, így csak nagyobb erőhatás esetén törik, rongálódik. Hátránya azonban, hogy nem rugalmas ls nem hajlítható.

Ilyen lesz a törhetetlen és hajlítható képernyő (Fotó: samsung.com) Ilyen lesz a törhetetlen és hajlítható képernyő (Fotó: samsung.com)

Egy időben népszerű volt a műanyagól készült kijelző, ám ezzel viszont az volt a gond, hogy sokkal könnyebben megkarcolódik. Így az okostelefonok térhódításával kiszorultak az ilyen eszközök. Persze egyes gyártók folyamatosan próbálkoznak azzal, hogy műanyagot használjanak, mivel az ilyen típusú képernyőket meg lehet hajlítani.

A Samsung bejelentése szerint az általuk kifejlesztett képernyő hamarosan a kereskedelmi forgalomban is debütál majd. Állítólag még az idén forgalomba fognak hozni olyan készülékeket, amelyeket már ezzel a típusú képernyővel szerelnek fel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.