2018. július 26. 16:01
mfor.hu

Olyan törhetetlen kijezőt fejlesztett a dél-koreai technológiai óriás, ami ráadásul meg is hajlítható.

 

Aki ejtette már le az okostelefonját, és a kijelzőt később hiába símogatta, az semmire sem reagált, az különösen fog örülni a Samsung új találmányának. A vállalat ugyanis csütörtökön jelentette be, hogy kifejlesztettek egy "törhetetlen" és rugalmas kijelzőt, amely hamarosan okostelefonoknál és más elektronikus eszközöknél is használni fognak.

A hagyományos okostelefon kijelzőkkel ellentétben, amelyek tipikusan üvegburkolatúak, és hajlamosak repedésre vagy összetörésre, a Samsung a most kifejlesztett alkatrészt bevonja megerősített műanyag burkolattal. A kijelző a tesztek szerint 1,5-2 méteres magasságból leejtve sértetlen maradt, amely alapján a Samsung szerint jogosan lehet majd törhetetlennek nevezni.

Eddig a Samsung és az többi nagy gyártó is megerősített üveget, úgynevezett Gorilla Glass nevű terméket használ a mobilok és tablettek képernyőinél. A Corning nevű cég által fejlesztett Gorilla Glass 6-ot a hónap elején mutatták be, és a korábbiaknál ellenállóbb, így csak nagyobb erőhatás esetén törik, rongálódik. Hátránya azonban, hogy nem rugalmas ls nem hajlítható.

Ilyen lesz a törhetetlen és hajlítható képernyő (Fotó: samsung.com) Ilyen lesz a törhetetlen és hajlítható képernyő (Fotó: samsung.com)

Egy időben népszerű volt a műanyagól készült kijelző, ám ezzel viszont az volt a gond, hogy sokkal könnyebben megkarcolódik. Így az okostelefonok térhódításával kiszorultak az ilyen eszközök. Persze egyes gyártók folyamatosan próbálkoznak azzal, hogy műanyagot használjanak, mivel az ilyen típusú képernyőket meg lehet hajlítani.

A Samsung bejelentése szerint az általuk kifejlesztett képernyő hamarosan a kereskedelmi forgalomban is debütál majd. Állítólag még az idén forgalomba fognak hozni olyan készülékeket, amelyeket már ezzel a típusú képernyővel szerelnek fel.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.