2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Váradi József által tulajdonolt fapados légitársaság eredménye csak most fordulhat veszteségből nyereségbe, az íreké viszont már tavaly.

A Wizz Air légitársaság nettó nyeresége a 2023-2024-es üzleti évében 350 és 450 millió euró közti sávba eshet az előző évi 535 millió eurós veszteséget követően.

Jótékonyan hatott a turizmus felfutása és az üzemanyagárak visszaesése. Fotó: Wizz Air
Jótékonyan hatott a turizmus felfutása és az üzemanyagárak visszaesése. Fotó: Wizz Air
A 2023. április 1-től 2024. március 31-ig tartó üzleti évre kitűzött eredménycélok elérésének feltétele, hogy a külső környezetben nem következnek be kedvezőtlen változások - írták. Példaként az ukrán háború további negatív hatásait és szállítási késedelmeket hozták fel.

A nettó nyereségben várható mintegy 900-1000 millió eurós éves szintű javulást a turizmus felfutásával és az üzemanyagárak visszaesésével magyarázták

A Reuters értékelése szerint a világjárványt követő időszakban a budapesti székhelyű diszkont légitársaság pénzügyi eredményeit tekintve elmaradt a nagy rivális Ryanairtől, amely már tavaly nyereségbe fordult a pandémiát követően, míg az easyJet a várakozások szerint már idén pozitív szaldóval zárhat.

A Wizz Air közlése szerint továbbra is erős a fogyasztói kereslet, amit a nyári foglalások is alátámasztanak.Korábbi közlésük szerint a 2023/2024-es pénzügyi évben 67 milliós utasforgalommal számolnak.

(MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!