2018. május 25. 11:31
mfor.hu

539 millió dollárt kell a Samsungnak fizetni, mert szabadalmi jogokat sértett.

Kártérítést kell fizetnie a Samsungnak az Apple-lel szemben. Az amerikai bíróság tegnap meghozott ítélete alapján a korábbinál magasabb összeget, 539 millió dollárt kell a Samsungnak fizetnie, mivel több szabadalmi jogot is megsértett, számolt be az ítéletről hírlevelében az Equilor. A bírság legnagyobb része az iPhone telefonok külső megjelenéséhez kapcsolódik, miszerint a Samsung jogtalanul használta fel a levédett dizájnelemeket.

Az Apple még 2011-ben perelte be a dél-koreai gyártót, és a kártérítés mértékét 1,05 milliárd dollárra lőtte be, míg a Samsung szerint 28 millió dollár lett volna az őt megillető bírság. Összehasonlításképpen, a közel 540 millió dollár az Apple legutóbbi negyedévének három és félnapi nyereségével egyenlő.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.