2019. július 25. 12:18
MTI

Pedig a negyedéves bevétel a várakozásoknál jobban alakult. Az eredményt viszont nagyban csökkentette, hogy a vállalat már előre félretett 2 milliárd dollárt a most megítélt, titoksértés miatti bírság kifizetésére.

A vártnál nagyobb lett a Facebook bevétele és nyeresége a második negyedévben. A június végével záródott három hónapban a bevétel éves szinten 28 százalékkal, 16,9 milliárd dollárra emelkedett, nagyobb lett a szakértők által várt 16,5 milliárd dollárnál. A bevétel növekedése felülmúlta a negyedévvel korábbi éves szintű 26 százalékot.

Az adózott eredmény 49 százalékkal, 2,6 milliárd dollárra zsugorodott az egy évvel korábbi 5,11 milliárd dollárról. A részvényarányos nyereség 1,74 dollárról 91 centre esett.

Az eredményt csökkentette az a 2 milliárd dollár, amit azért tett félre a Facebook, hogy majd rendezze a szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) által titoksértés miatt kirótt, összesen 5 milliárd dolláros bírságot.

Az egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos eredmény 1,99 dollár lett, nagyobb a szakértők által becsült 1,88 dollárnál.

A közösségi hálózatba havonta legalább egyszer belépők száma június végén 2,42 milliárd volt, az egy évvel korábbihoz képest 8 százalékkal több. A negyedévben napi átlagban használók száma ugyancsak 8 százalékkal, 1,59 milliárdra emelkedett.