TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. szeptember 25. 09:15
mfor.hu

A népszerű alkalmazást hat évvel ezelőtt adták el a Facebooknak, azóta Zuckerberg kötelékében dolgoztak, és el is halászták a fiatal felhasználókat az anyacég elől.

Felmondott az Instagram két társalapítója, írja a Financial Times. Kevin Systrom és Mike Krieger hat éve adta el a népszerű alkalmazást a Facebooknak, 1 milliárd dollárért.

Systrom blogposztban búcsúzik az anyacégtől, melyben kifejti, hogy Kriegerrel együtt hálásak az Instagram-csapattal eltöltött elmúlt nyolc évért, és azért a hatért, amit már a Facebookkal együtt csináltak végig. Arról is ír, hogy izgatottan figyelik majd az Instagram és a Facebook közös jövőjének alakulását, de most szabadságra mennek, mielőtt belevágnának a következő projektjükbe - amiről viszont még nem árult el semmit. Mark Zuckerberg "kivételes" szakembereknek nevezte a felmondó duót, és minden jót kívánt nekik a jövőbeli vállalkozásukhoz.

Systrom és Krieger felmondása a Facebooknál csupán fél évvel követi a WhatSapp-alapító Jan Koum és Brian Acton lelépését, akik a Cambridge Analytica-botrány kapcsán különböztek össze Zuckerberggel adatvédelmi kérdésekben. Palmer Luckey, az Oculus VR társalapítója pedig 18 hónappal ezelőtt hagyta ott a közösségimédia-óriást, ezzel pedig a Facebook három legnagyobb akvizíciójának összes alapítója felmondott már.

Az Instagram most fontosabb a Zuckerbergnek, mint valaha. A Facebook már egy ideje stagnál az Észak-amerikai és európai piacon, a fiatal felhasználók tömegével szoknak át a fényképmegosztó alkalmazásra: 2012-es felvásárlásakor az akkor még kevesebb mint két éves Instának 30 millió usere volt, ez ma már több mint 1 milliárdra gyarapodott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.