2018. szeptember 25. 09:15
mfor.hu

A népszerű alkalmazást hat évvel ezelőtt adták el a Facebooknak, azóta Zuckerberg kötelékében dolgoztak, és el is halászták a fiatal felhasználókat az anyacég elől.

Felmondott az Instagram két társalapítója, írja a Financial Times. Kevin Systrom és Mike Krieger hat éve adta el a népszerű alkalmazást a Facebooknak, 1 milliárd dollárért.

Systrom blogposztban búcsúzik az anyacégtől, melyben kifejti, hogy Kriegerrel együtt hálásak az Instagram-csapattal eltöltött elmúlt nyolc évért, és azért a hatért, amit már a Facebookkal együtt csináltak végig. Arról is ír, hogy izgatottan figyelik majd az Instagram és a Facebook közös jövőjének alakulását, de most szabadságra mennek, mielőtt belevágnának a következő projektjükbe - amiről viszont még nem árult el semmit. Mark Zuckerberg "kivételes" szakembereknek nevezte a felmondó duót, és minden jót kívánt nekik a jövőbeli vállalkozásukhoz.

Systrom és Krieger felmondása a Facebooknál csupán fél évvel követi a WhatSapp-alapító Jan Koum és Brian Acton lelépését, akik a Cambridge Analytica-botrány kapcsán különböztek össze Zuckerberggel adatvédelmi kérdésekben. Palmer Luckey, az Oculus VR társalapítója pedig 18 hónappal ezelőtt hagyta ott a közösségimédia-óriást, ezzel pedig a Facebook három legnagyobb akvizíciójának összes alapítója felmondott már.

Az Instagram most fontosabb a Zuckerbergnek, mint valaha. A Facebook már egy ideje stagnál az Észak-amerikai és európai piacon, a fiatal felhasználók tömegével szoknak át a fényképmegosztó alkalmazásra: 2012-es felvásárlásakor az akkor még kevesebb mint két éves Instának 30 millió usere volt, ez ma már több mint 1 milliárdra gyarapodott.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.