<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Magyarországon is jelenlévő Adevinta ezzel a világ legnagyobb online apróhirdetési cégcsoportjává válik. 

A cikk eredetileg a media1.hu oldalon jelent meg.

Az Adevinta megállapodást kötött az eBay Classifieds Group 100 százaléknyi tulajdonrészének megszerzéséről – értesült a Media1 hivatalos forrásból. A tájékoztatás szerint a megállapodásnak köszönhetően a világ legnagyobb online apróhirdetési csoportjává válik az Adevinta.

Az Adevinta által megvenni kívánt eBay apróhirdetési üzletágát 9,2 milliárd amerikai dollárra értékelték az ügylet során. A vételárból 2,5 milliárdot „készpénzben”, míg a fennmaradó részt 540 millió darab Adevinta-részvénnyel egyenlítenek ki. Az eBay nagyjából 44 százaléknyi, szavazati joggal nem rendelkező részesedéshez jut az Adevintában, de szavazati aránya ténylegesen 33 százalék lesz.

Az eBay Classifieds Group 13 országban tölt be vezető szerepet a helyi apróhirdetési szolgáltatások piacán. Az eBay olyan vezető márkákkal rendelkezik mint a Mobile.de, a Gumtree, a Marktplaats, a dba, a Bilbasen, a Kijiji, a 2dehands, a 2ememain, a Vivanuncios, az Automobile.it, a Motors.co.uk, az Autotrader (Ausztráliában), a Carsguide (szintén Ausztráliában), és az eBay Kleinanzeigen,valamint hirdetési technológiai megoldásokkal is rendelkezik.

Az Adevinta 15 országban van jelen, köztük Magyarországon, ahol itteni leányvállalatával olyan termékek tulajdonosaként ismert mint a Jófogás.hu és a Használtautó.hu, valamint az Autónavigátor.hu és a kapcsolódó nyomtatott magazin.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Adevinta-eBay tranzakció révén ki tudják használni a szinergiákból fakadó előnyöket különösen Európában. Ettől jelentős költségmegtakarítást, profitemelkedést várnak.

A felvásárlás várhatóan 2021 első negyedévére zárulhat, de még a részvényesek jóváhagyására, illetve a szabályozó hatóságok áldására, illetve egyéb feltételek teljesülésére is szükség lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.