2p

Száz embert megmentettek.

A felszámolás alatt álló Tungsram zalaegerszegi üzeme hétfőtől Scintilla Fémalkatrész Kft. néven működik tovább, az új társaság bővíteni is tervezi a meglévő dolgozói létszámot - közölte pénteken a város polgármestere. Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében felidézi: a Tungsram tavaly áprilisban jelentette be, hogy megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását, ezért év végéig több ütemben 1600 dolgozóját bocsátotta el. A társaság májusban csődvédelmet kért, majd novemberben elindult a felszámolási eljárás.

A márka eltűnhet, de a dolgozók nem.  Fotó: MTI
A márka eltűnhet, de a dolgozók nem. Fotó: MTI

Az 1976 óta működő zalaegerszegi gyáregység hétfőtől Scintilla Fémalkatrész Kft. néven működik tovább, amely a felszámolás ideje alatt bérli a telephelyet és a gyártógépeket, később pedig vásárlással tulajdonossá válhat. A Scintilla a volt tungsramos dolgozókat rendes munkavállalói szerződéssel veszi fel. Az új vállalat 100 fővel indul el, de a vevői megrendelések növekedésével 150 ember foglalkoztatása a célja.

A zalaegerszegi üzem változatlan vevőkörrel, termékportfólióval és technológiával működik tovább, ugyanis a vevők nagy részét megtartották, őket továbbra is világszínvonalú kiszolgálásban kívánják részesíteni - jelezte a polgármester.

A felszámolás alatt lévő Tungsram Operations Kft. decemberben arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy telephelyeinek és dolgozóinak egy részét új cégek veszik át, és csaknem ötszáz, eddig a Tungsramnál alkalmazott munkavállaló továbbfoglalkoztatása várható 2023 elejétől. Az akkori közlés szerint Zalaegerszegen álltak legközelebb a szerződéskötéshez, a tervek szerint a Videoton vitte volna tovább az eddigi kapacitást a gyáregység üzemeltetőjeként és a dolgozók egy részének foglalkoztatójaként.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!