2018. március 10. 18:09

Nem kell technobuli Keszthelyre - állítja egyetértésben a térség országgyűlési képviselője és a polgármester.

Nem tetszik a keszthelyieknek, hogy náluk rendeznék meg a B.my.Lake fesztivált nyáron. Korábban Zamárdiban csapatták az elektronikus zene kedvelői, idén viszont már egy keszthelyi kemping adna otthont az eseménynek.

Keszthely nem kér a technofesztiválból Keszthely nem kér a technofesztiválból

Sajtóhírek szerint a Zala kemping Orbán Viktor vejének, Tiborcz István körének az érdekeltségébe tartozik. A kempinget nemrég megvásároló cégben érdekelt Czéh-Tóth Márk közös vállalkozásokban szerepelt Hamar Endre - írta korábban a HVG - aki Tiborcz régi barátja, egyben üzlettársa volt. Például a mostanság a címoldalakon virító, uniós pénzekből támogatott közvilágítás pályázatokon taroló Elios-ban.

Senki nem feltételezné, hogy ezek után bárkinek is kifogása lenne a fesztivál megrendezése ellen, mégis ez a helyzet. A keszthelyi térség fideszes országgyűlési képviselője, Manninger Jenő - aki az első Orbán-kormány idején a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára volt - egy Facebook-posztban arról írt, hogy ennek a rendezvénynek nem a városban lenne a helye.

A poszt szerint a város polgármesterével, a szintén fideszes Ruzsics Ferenccel egyeztetett pénteken arról, hogy milyen forrásokra pályázhat a hagyományos helyi kulturális esemény, a KeszthelyFest. A céljuk az, hogy továbbra is ez legyen Keszthely zenei fesztiválja, ahol olyan népszerű zenekarok lépnek fel, mint például a Punnany Massif.

Az egyeztetésen szóba került a B.my.Lake elektronikus zenei fesztivál is. Manninger arra hívja fel a figyelmet, hogy a polgármester szerint a keszthelyi rendeletek nem teszik lehetővé ilyen rendezvény megtartását a Balaton-parton. A képviselő szerint sem illik a város turisztikai képéhez egy ilyen zenei fesztivál. Csak akkor lehetne megrendezni, ha a városban lakók többsége beleegyezne.

 

Fontos, hogy a fiataloknak is legyen szórakozási lehetősége, de az elektronikus zenei fesztivált inkább máshol kellene megrendezni - ebben a fideszes képviselők és én is egyetértettünk - írta Manninger.

Vagyis úgy tűnik, a kormánypárti politikusok nincsenek tekintettel arra, hogy kinek az ismeretségi köre nyerhetne ezen az üzleten. Ugyanakkor kérdéses, hogy fiatalok körében népszerű zenei fesztivál elutasítása a választási kampány időszakában hoz, vagy inkább visz szavazatokat.

Portálunk kereste a fesztivál szervezőjét, aki későbbre ígért tájékoztatást.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.