1p

Nem tartotta be az államhoz közeli pénzintézet az előírt határidőket, kapott egy irgum-burgumot a piacfelügyelettől. Bankcsődtől senkinek nem kell tartania.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által alkalmazott intézkedésről és felügyeleti bírság kiszabásáról számolt be az MBH Bank Nyrt.

Az MNB november 13-án kelt határozatának rendelkező része:

  • Az MNB figyelmezteti az MBH-t, hogy a jövőben mindenkor határidőben tegyen eleget a rendszeres tájékoztatásra vonatkozó jogszabályi kötelezettségének, egyúttal felszólítja, hogy a jelen határozat kézhezvételét követően haladéktalanul tegyen eleget a 2023. szeptember 30. napjára vonatkozó rendszeres tájékoztatási kötelezettségének, vagyis a hóvégi jelentés benyújtásának.
  • Az MNB a hivatkozott kötelezettség megsértésével összefüggésben – a jelen határozat indokolásában kifejtettek alapján – 500.000 forint, azaz ötszázezer forint összegű felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi a pénzintézetet.

Nem jelentett időben a bank. Fotó: mfor/Mester Nándor
Nem jelentett időben a bank. Fotó: mfor/Mester Nándor

Miután az MBH immár a magyar bankpiac második legnagyobb szereplője, a kiszabott bírság nem fog komoly mérlegborulást okozni.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!