<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Esztergomban tartott MCC Feszten, a magyar tulajdonú bankokról szóló panelbeszélgetésen esett meg a szóváltás.

A HVG cikke szerint a „Miért jó egy bank, ha magyar” című panelbeszélgetés keretében a színpadra ült Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Puskás András, a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettese és Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

Puskás András egy kérdésre válaszolva azt mondta: számukra nagyon fontos a magyar kormány támogatása, „nagyon komolyan” csatlakoznak a kormányzati intézkedésekhez, és fontos stratégia céljuk, hogy 2024 után akvizíciókkal nemzetközi szereplővé váljanak a kárpát-medencei országokban.

A portál cikke szerint ezután Csányi Sándorhoz került a mikrofon, az OTP elnök-vezérigazgatója megragadta az alkalmat, és azt kérdezte Puskáshoz fordulva, meg tudja-e mondani, hogy a 30 százalékos magyar tulajdon mellett ki a többi tulajdonos? Amikor a Bankholding elnöki tanácsadója erre az alapokat és a sajtóban már megjelent cikkeket említette, Csányi a közönséghez fordult és annyit jegyzett meg:

„ennyire transzparens a Magyar Bankholding és az MKB tulajdonosi szerkezete”.

A kritikára egyébként Puskás András úgy reagált, hogy örül, hogy vita van, de egyébként nagyon jó a kapcsolatuk intézményi szinten az OTP-vel, sőt az MKB is tőzsdén jegyzett társaság.

(HVG)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.