2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Esztergomban tartott MCC Feszten, a magyar tulajdonú bankokról szóló panelbeszélgetésen esett meg a szóváltás.

A HVG cikke szerint a „Miért jó egy bank, ha magyar” című panelbeszélgetés keretében a színpadra ült Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Puskás András, a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettese és Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

Puskás András egy kérdésre válaszolva azt mondta: számukra nagyon fontos a magyar kormány támogatása, „nagyon komolyan” csatlakoznak a kormányzati intézkedésekhez, és fontos stratégia céljuk, hogy 2024 után akvizíciókkal nemzetközi szereplővé váljanak a kárpát-medencei országokban.

A portál cikke szerint ezután Csányi Sándorhoz került a mikrofon, az OTP elnök-vezérigazgatója megragadta az alkalmat, és azt kérdezte Puskáshoz fordulva, meg tudja-e mondani, hogy a 30 százalékos magyar tulajdon mellett ki a többi tulajdonos? Amikor a Bankholding elnöki tanácsadója erre az alapokat és a sajtóban már megjelent cikkeket említette, Csányi a közönséghez fordult és annyit jegyzett meg:

„ennyire transzparens a Magyar Bankholding és az MKB tulajdonosi szerkezete”.

A kritikára egyébként Puskás András úgy reagált, hogy örül, hogy vita van, de egyébként nagyon jó a kapcsolatuk intézményi szinten az OTP-vel, sőt az MKB is tőzsdén jegyzett társaság.

(HVG)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!