<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.

Az OTP Bank már 2020 vége óta tárgyalásokat folytat az üzbég kormánnyal az üzbég bankrendszer privatizációjában való részvétel lehetőségeiről, a tárgyalások eredményeként került sor a mai szándéknyilatkozat taskenti aláírására.

A bank megvásárlására vonatkozó feltételeket a végleges adás-vételi szerződés rögzíti majd, amelyet az előrehaladott tárgyalásoknak köszönhetően a felek várhatóan még idén aláírhatnak - áll az OTP bank közleményében.

(Fotó: depositphotos.com)(Fotó: depositphotos.com)

Az Ipoteka Bank mérlegfőösszegét tekintve Üzbegisztán ötödik legnagyobb bankja, piaci részesedése közel 9 százalék, több mint 1,2 millió lakossági ügyféllel, 39 régióközpontként működő bankfiókkal és 434 ügyfélkapcsolati ponttal és jelentős vállalati ügyfélkörrel rendelkezik.

Az elmúlt három évben - a helyi bankszektor dinamikus növekedésével összhangban - a bank állományai is jelentősen növekedtek: a hitelállomány 34 százalékos, a betétállomány 18 százalékos átlagos éves ütemmel; továbbá adózott eredménye is folyamatosan javult az elmúlt években. Az Ipoteka Banknak két kisebb leánycége van, a pénzügyi lízinggel foglalkozó Ipoteka Leasing, valamint a biztosítással foglalkozó Imkonsugurta - melyek várhatóan szintén a tranzakció részét képezik majd.

A többségi tulajdonrészre vonatkozó vásárlási szándéknyilatkozat aláírására az üzbég kormány által megrendezett „Uzbekistan: Achievements of Economic Reforms and Outlook” elnevezésű kétnapos nemzetközi konferencia keretében került sor. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.