<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A GVH szabta ki, mert valótlan adatközlést állapított meg a cég ügyében.

Visszatérő "vendégként" a Magyar Telekomra még május végén vetett ki 30 millió forint eljárási bírságot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Nem ez ugyanis az első eset az elmúlt időben, amikor a tőzsdei cégnek vitája akadt a GVH-val.

Újabb büntetést szabtak ki a cégreÚjabb büntetést szabtak ki a cégre

A mostani ügy szálai még 2017-re vezetnek vissza. A versenyhivatal ugyanis fennakadt azon a gyakorlaton, hogy a telekommunikációs cég csak azokon a területeken biztosította egyik szolgáltatását az ügyfeleknek, ahol konkurensek is jelen voltak. Más területeken viszont - bár technikailag képes lett volna rá - a drágább, hagyományos szolgáltatást nyújtotta.

Az ügy folyományaként a Telekom vállalta, hogy áttekinti a hálózatát, és összeállítja azon települések listáját, ahol biztosítani tudja az olcsóbb szolgáltatást. Utóbb azonban jelezte, hogy 11 település esetében - rajta kívül álló okok miatt - mégsem tudja vállalni a szolgáltatás bevezetését, ezért módosítani kell a kötelezettségvállalását.

A GVH elfogadta a cég érvelését, ezzel együtt 30 millió forintos bírságot állapított meg. A döntés lényege, hogy "a kötelezettségvállalást elfogadó határozat a Telekomnak felróható okból valótlan adatközlésen alapult a kötelezettségvállalás terjedelme tekintetében, azaz a valós tényállás feltárásának meghiúsulása ténylegesen is bekövetkezett, megvalósult."

Leegyszerűsítve tehát a Telekom az első adatszolgáltatása során nem határozta meg pontosan az érintett településeket, és bár utóbb igazolható okokból a lista rövidítését jelezte, ez az eljárás mégsem felelt meg a versenyhivatal rendjének.

A hivatal a méltányossági szempontokat - köztük azt, hogy az eljárás során a Telekom mindvégig együttműködő volt - is figyelembe véve végül a kiszabható maximum 0,6 százalékában, azaz 30 millió forintban állapította meg a bírság mértékét.

Mint jeleztük, nem ez az első ügye mostanában a Telekomnak a GVH-nál, ebben a cikkben írtunk egy tekintélyes összegű bírságról.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.