2018. július 4. 18:52
mfor.hu

A lap szerint nem Nyerges Zsolt a végállomása annak a közel 60 vállalatnak, melytől megválik a korábbi csúcsoligarcha.

Szerda délután közleményben jelentette be Simicska Lajos, hogy eladja cégbirodalmát régi motoros üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Az üzlet kapcsán egyből megindultak a spekulációk, hogy valószínűleg nem ez lesz a történet vége, Nyerges ugyanis nemcsak a korábbi csúcsoligarchával van jóban, de közel maradt Orbán Viktorhoz azután is, hogy Simicska és a miniszterelnök 2015-ben látványosan szakítottak.

A G7-nek most azt nyilatkozta egy, az ügyre rálátó forrás, hogy

Nyerges Zsolt csak parkolópálya, a következő lépésben minden megy Mészáros Lőrinchez.

Állítólag azért lett Nyerges a közvetítő, mert ő az, akiben mind a két fél megbízik.

Simicska közel 60 cégtől válik meg, de a tranzakció részleteiről kora őszig valószínűleg nem is fog kiderülni semmi, hiszen a pénzügyek rendezéséhez és a hatósági jóváhagyásokhoz hónapokra van szükség.

A G7 megpróbálta kikalkulálni, mennyit érhet a jókora cégcsomag, de ez nem egyszerű feladat, mert Simicska "a cégfantomizálás és tulajdonviszonyok elfedésének Magyarországon korszakalkotó jelentőségű úttörője volt." Arra jutottak, hogy a cégbirodalom tízmilliárdokat ér, az együttes nettó eszközérték több mint 50 milliárd forint.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.