2p

A lap szerint nem Nyerges Zsolt a végállomása annak a közel 60 vállalatnak, melytől megválik a korábbi csúcsoligarcha.

Szerda délután közleményben jelentette be Simicska Lajos, hogy eladja cégbirodalmát régi motoros üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Az üzlet kapcsán egyből megindultak a spekulációk, hogy valószínűleg nem ez lesz a történet vége, Nyerges ugyanis nemcsak a korábbi csúcsoligarchával van jóban, de közel maradt Orbán Viktorhoz azután is, hogy Simicska és a miniszterelnök 2015-ben látványosan szakítottak.

A G7-nek most azt nyilatkozta egy, az ügyre rálátó forrás, hogy

Nyerges Zsolt csak parkolópálya, a következő lépésben minden megy Mészáros Lőrinchez.

Állítólag azért lett Nyerges a közvetítő, mert ő az, akiben mind a két fél megbízik.

Simicska közel 60 cégtől válik meg, de a tranzakció részleteiről kora őszig valószínűleg nem is fog kiderülni semmi, hiszen a pénzügyek rendezéséhez és a hatósági jóváhagyásokhoz hónapokra van szükség.

A G7 megpróbálta kikalkulálni, mennyit érhet a jókora cégcsomag, de ez nem egyszerű feladat, mert Simicska "a cégfantomizálás és tulajdonviszonyok elfedésének Magyarországon korszakalkotó jelentőségű úttörője volt." Arra jutottak, hogy a cégbirodalom tízmilliárdokat ér, az együttes nettó eszközérték több mint 50 milliárd forint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!