Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

Garancsi építőipari cége is úgy hasított tavaly, mint Mészáros vállalkozásai, a Marketnél azonban ebből a dolgozók is "részesültek".

Egészen megdöbbentő volt szembesülni azzal, hogy Mészáros Lőrinc két építőipari vállalkozásánál a szárnyalás ellenére mekkora zuhant egy év alatt az átlagos fizetés, ami igaz, azzal is összefüggésben lehet, hogy a nagy számban felvett új dolgozókat alacsonyabb bérrel vették fel. Ez a tendencia egyáltalán nem jellemző Garancsi István Market Zrt.-jénél, ahol a tulajdonosok és az alkalmazottak is jól jártak - mondhatni, ők is részesülnek a cég sikereiből. Mert, hogy a Marketnek nagyon jól ment tavaly.

Az árbevétel 87,1 milliárd forintról 107,3-ra ugrott, amit még 4,6 milliárdnyi egyéb bevétel is gyarapított. A növekvő bevétel itt is növekvő kiadással párosult:

  • anyagjellegű kiadásokra 79 milliárd után 94-et költöttek,
  • személyi jellegűre pedig 3,4 milliárd után 4,6-ot.

Fotó: MTIFotó: MTI

A bevételek gyarapodása azonban annyival kedvezőbben alakult, hogy szinte megtriplázódott az üzemi nyereség. A 2016-os 2,2 milliárd után 6,1 milliárdot mutattak ki, amit a pénzügyi nyereség még 380 millió forinttal növelt. Itt érdemes azt is megjegyezni, hogy a Market sokat kaszált az árfolyamváltozásokon, a kiegészítő melléklet szerint a devizaügyleteken elért tiszta nyereség kereken 200 millió forint volt.

A 179 millió forintos adó megfizetése után 6,3 milliárd forintos tiszta nyereség lett a cégben, melyből 5,3 milliárdot osztalékként kivesznek a tulajdonosok.

Ami a cégnél jellemző átlagbérezést illeti, 35 százalékos növekedés figyelhető meg. 2016-ban a bérköltség alapján 748 ezer forint volt az átlagos bér, ez tavaly 1,011 millió forintra emelkedett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.