<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Ahogy az már Szima Gábor kaszinóinál is kiderült tegnap, jó üzlet a kaszinózás.

Garancsi István 2016. júniusától lett a soproni kaszinó egyik tulajdonosa a Videoton focicsapatot is tulajdonló Futball Invest 2007 Kft.-jével. Ha eddig esetleg kétséges lett volna, jó döntést hozott, amikor beszállt az üzletbe a milliárdos vállalkozó, hiszen az egység 2017-es működése után kereken 1 milliárdos osztalékot vettek ki a tulajdonosok a CAI Hungary Kft.-ből.

Ami a cég bevételeit és költségeit illeti, szinte egy az egyben megismételték a 2016-os évet. Az árbevétel 3,4 milliárdról 3,6-ra nőtt, amiből

  • 585 millió az asztali játékeredmény,
  • kicsivel több mint 3 milliárd jött a pénznyerő automatákból,
  • a kaszinóra eső 50 százaléknyi borravaló 82 milliót tett ki,
  • és még egyéb szolgáltatásokból is leesett majdnem 4 millió forint.

Ezzel szemben az anyagjellegű ráfordítások néhány tízmillióval nőttek 1,05 milliárdra, ami szinte teljes egészében az igénybe vett szolgáltatások költsége. A kiegészítő melléklet szerint a legdrágább költségelem a pénznyerő automaták bérleti díja, amire 483 millió forintot fordítottak. Helyiségbérletre 92,4 millió, a vendéglátásra pedig 80,6 millió ment el 2017-ben.

Fotó: PixabayFotó: Pixabay

A kaszinót üzemeltető cég 78 főt alkalmazott átlagosan a korábbi 73 után, akikkel kapcsolatban 458 millió forint személyi jellegű ráfordítást számoltak el a 2016-os 340 millió után. A bérköltségből kiindulva az átlagos bérezés 388 ezerről 489 ezerre emelkedett egy év alatt.

Ezek eredményeként üzemi szinten az egy évvel korábbinál néhány millióval kevesebb nyereséget mutattak ki, 1,08 milliárd forintot, ami a pénzügyi eredménynek köszönhetően 1,13 milliárdra emelkedett. A 100 milliós adófizetési kötelezettség elszámolása után 1,03 milliárdos tiszta nyereség keletkezett, melyből a tulajdonosok 1 milliárdot, vagyis majdnem a teljes összeget kifizették osztalékként maguknak. 2016-ban is hasonló nagyságrendű pénzt lapátoltak ki a cégből, 933 millió forintot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.