2018. május 30. 18:54
mfor.hu

Ahogy az már Szima Gábor kaszinóinál is kiderült tegnap, jó üzlet a kaszinózás.

Garancsi István 2016. júniusától lett a soproni kaszinó egyik tulajdonosa a Videoton focicsapatot is tulajdonló Futball Invest 2007 Kft.-jével. Ha eddig esetleg kétséges lett volna, jó döntést hozott, amikor beszállt az üzletbe a milliárdos vállalkozó, hiszen az egység 2017-es működése után kereken 1 milliárdos osztalékot vettek ki a tulajdonosok a CAI Hungary Kft.-ből.

Ami a cég bevételeit és költségeit illeti, szinte egy az egyben megismételték a 2016-os évet. Az árbevétel 3,4 milliárdról 3,6-ra nőtt, amiből

  • 585 millió az asztali játékeredmény,
  • kicsivel több mint 3 milliárd jött a pénznyerő automatákból,
  • a kaszinóra eső 50 százaléknyi borravaló 82 milliót tett ki,
  • és még egyéb szolgáltatásokból is leesett majdnem 4 millió forint.

Ezzel szemben az anyagjellegű ráfordítások néhány tízmillióval nőttek 1,05 milliárdra, ami szinte teljes egészében az igénybe vett szolgáltatások költsége. A kiegészítő melléklet szerint a legdrágább költségelem a pénznyerő automaták bérleti díja, amire 483 millió forintot fordítottak. Helyiségbérletre 92,4 millió, a vendéglátásra pedig 80,6 millió ment el 2017-ben.

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

A kaszinót üzemeltető cég 78 főt alkalmazott átlagosan a korábbi 73 után, akikkel kapcsolatban 458 millió forint személyi jellegű ráfordítást számoltak el a 2016-os 340 millió után. A bérköltségből kiindulva az átlagos bérezés 388 ezerről 489 ezerre emelkedett egy év alatt.

Ezek eredményeként üzemi szinten az egy évvel korábbinál néhány millióval kevesebb nyereséget mutattak ki, 1,08 milliárd forintot, ami a pénzügyi eredménynek köszönhetően 1,13 milliárdra emelkedett. A 100 milliós adófizetési kötelezettség elszámolása után 1,03 milliárdos tiszta nyereség keletkezett, melyből a tulajdonosok 1 milliárdot, vagyis majdnem a teljes összeget kifizették osztalékként maguknak. 2016-ban is hasonló nagyságrendű pénzt lapátoltak ki a cégből, 933 millió forintot.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.