<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Egy jól prosperáló cég felét szerezte meg az egykori rendészeti államtitkár, Tasnádi László az egyik vállalkozásán keresztül.

Nemcsak a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez tartozó vállalkozók céghálója gyarapodik folyamatosan, hanem a kormányhoz közel állóké is. Idén Pintér Sándor belügyminiszter egykori államtitkára és egyben volt üzlettársa, Tasnádi László érdekeltségi köre lett szélesebb két új társaság révén.

Mindkét szerzemény illeszkedik ahhoz a profilhoz, melyről Tasnádi László leginkább ismertté vált, a Pintér Sándorral közösen működtetett cégről, a Civil Biztonsági Zrt.-ről, mely biztonsági, őrző-védő területen tevékenykedik.

Tasnádi László nem tétlenkedett az új év beköszöntével, hiszen céghálója már 2022 első napján gyarapodott. Január elsején közvetve 50 százalékot meghaladó tulajdont szerzett a Securimaster Kft.-ben a közvetlen többségi tulajdonában lévő BLK Corporation Kft.-vel - vettük észre az Opten adatbázisában.

A 22 éve működő cég 8,5 millió forintos törzstőkével rendelkezik, fő tevékenysége pedig biztonságirendszer-szolgáltatás, de mellette villanyszereléssel, számítógépes programozással, piac- és közvéleménykutatással vagy akár követelésbehajtással is foglalkozhat.

Bővül Tasnádi László cégbirodalma. Fotó: depositphotos
Bővül Tasnádi László cégbirodalma. Fotó: depositphotos

Az új tulajdonosként belépő BLK Corporation mellett még három gazdája van a cégnek:

  • az SKE Team Kft.,
  • az SKE Consulting Kft.
  • és Gazsi József.

Az SKE Consulting Kft. egyébként annak a Jobb Sándornak az egyedüli tulajdonában van, aki korábban ügyvezetője volt a Civil Biztonsági Zrt.-nek és a leánycégénél, a Pajzs 07 Kft.-nél is ugyanilyen posztot töltött be.

A Securimaster teljesítményére nem lehet panasza a tulajdonosoknak és látszólag Tasnádi László is jó üzletet köthetett a tulajdonszerzéssel, hiszen évek óta stabilan 1-2 milliárd forint között alakul az árbevétel, melyből a végén százmillió körüli tiszta profit marad.

A társaságról szóló legutóbbi hír az volt, hogy sikeresen szerepelt a 200 milliárdos kórházi gigatenderen, mely eredményeként több NER-céggel együtt őrzik az egészségügyi létesítményeket. És mint a Hírklikk írja, nem ez volt az egyetlen hasonló tender, a cég ugyanis többször nyert már konzorciumban a nagy NER-cégekkel közösen.

Golyóálló mellényeket gyártó céget is bezsebelt

A Securimaster után bő két hónappal újabb, Tasnádi László számára egyáltalán nem ismeretlen cégben szerzett tulajdonrészt.

2022. március 16-án a balassagyarmati székhelyű AN-RO Ruha Kft. résztulajdonosa lett. Az már a cégbíróságra benyújtott dokuntumokból derült ki, hogy többségi tulajdont szerzett Tasnádi a BLK Corporation Kft-n keresztül, hiszen 50 százalékát birtokolja a cégnek.

A BLK mellett még négy magánszemély tulajdonosa van, akik a névazonosság alapján egy családot alkothatnak: két szülő és két gyermekük. Az édesapa, Rafael Károly ügyvéd és 2012-ben az interneten fellelhető információk szerint 2012-ben Pintér Sándorral is találkozott. Ez év márciusában ugyanis a belügyminiszter a Sándor-palotában dandártábornokká nevezte ki dr. Rafael Károly nyugállományú rendőr ezredest.

A cégre visszatérve, azt 1993-ban alapították, törzstőkéje pedig Tasnádi László belépésével párhuzamosan 6 millió forintra emelkedett a korábbi 3 millióról.

Az AN-RO fő tevékenysége a cégkivonat szerint konfekcionált textiláru gyártása (kivéve: ruházat), de emellett munkaruházat gyártásával is foglalkozhat, saját tulajdonú ingatlan adásvételével vagy épp hulladék-nagykereskedelemmel. Az már a cég honlapjáról derül ki, hogy

golyóálló mellényeket, ponyvákat, gyakorlóruhákat gyárt.

"Jelenleg fő tevékenységünk a különféle harci és rejtett típusú golyóálló mellényborítók gyártása német partner számára, tiszta bérmunka konstrukcióban. Az elmúlt években több mint 60 000 darab mellényt gyártottunk évente. E termékek angol, német és észak-európai piacokon kerülnek megrendelőnk által értékesítésre katonai, rendőri és egyéb biztonsági, védelmi cégek számára" - olvasható a cég honlapján.

A tevékenység jól jövedelmez, hiszen 1994 óta folyamatosan nyereségesen működik a cég, melynek saját tőkéje mára a 900 millió forintot közelíti. Éves árbevétele a legutóbbi, 2020-as beszámoló szerint közel 1,3 milliárd forint volt - az előző évi duplája (!), amiből a végén 290 milliós tiszta profit maradt.